19 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırım fonlarında yatırım hacmi ne kadar olacak

Gayrimenkul yatırım fonlarında yatırım hacmi ne kadar olacak

Gayrimenkul yatırım fonları, yakın zamanda hayata geçecek. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, “Dünyadaki emsalleri baz aldığımızda önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam yatırım hacmi 50 milyar TL'ye ulaşabilir” dedi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı!

Türkiye'de yatırım fonları Haziran ayında yükselişe geçmeye devam ediyor. Yatırım fonları Haziran'da yüzde 45,6 oranında yükseldi.

Galatasaray, Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek çatı altında topluyor!

Cemal Özgörkey yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde yer alan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 20 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 artış sağlayarak 8,5 milyar lira seviyesine geldi.

Gayrimenkul yatırım fonları kurumlar vergisinden muaf mı?

Gayrimenkul Yatırım Fonu, inşaat sektörünün içinde gelişen bir alandır. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu hangi vergilere tabi tutuluyor? Hangi şartlarda kurumlar vergisinden muaf sayılıyor? İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarında yatırım hacmi ne kadar olacak Haberi

Gayrimenkul yatırım fonlarında yatırım hacmi ne kadar olacak

Türkiye yakın zamanda, yurtdışında uzun vadeli ve güvenli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul yatırım fonları (GFY) ile tanışıyor. Bu gelişme gayrimenkul yatırımcısının iştahını kabartırken sektöre de canlılık getirmesi bekleniyor. 


GYF’ler yurt dışında gayrimenkul sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden dünyanın en önemli 50 GYF’leri son 5 yılda toplam 220 milyar dolardan fazla sermaye tedarik etmiş durumda olduğunu ifade etti. GYF’ler dünyanın en önemli devlet ve emeklilik fonların yanı sıra varlıklı şahıslardan da ciddi yatırım aldıklarını kaydeden Gönden “Dünyadaki emsalleri baz aldığımızda önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'deki toplam yatırım hacmi 50 milyar TL'ye ulaşabilir” dedi. 


Ciddi yatırımcı kitlesi çekecek 


GYF’ler yatırımcılara gayrimenkule doğrudan yatırım yapmayı sağlayan yeni bir yatırım aracı oluşturacağını dile getiren...