25 / 04 / 2024

Gaziantep OSB yatırımları

Gaziantep OSB yatırımları

Gaziantep, başta Suriyeliler olmak üzere yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu.Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu,“Gaziantep artık cazibe merkezi oluyor” diye konuştu.

Gaziantep OSB yatırımlarında 2023 hedefleri revize edilmeyecek!

Bu yıl yüzde 4,5 büyümeyi, ihracatta geçen yılı yakalamayı planladıklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te yatırımların yavaşladığını ama durmadığını bu nedenle 2023 hedeflerini revize etmeyeceklerini açıkladı.

Gaziantep havaalanı yolundaki sanayi tesisi de OSB olacak!

Gaziantep OSB, kabına sığmıyor. Gaziantep OSB Başkanı Nakıboğlu: "Yatırımcılar, daha şimdiden '6. OSB ne zaman kurulacak' demeye başladı. Gaziantep havaalanı yolundaki sanayi tesisi de OSB olacak!" dedi.

Gaziantep OSB'nin katı atıklarından enerji üretilecek!

Türkiye'nin enerji politikalarına katkı sağlamak amacıyla yatırım kararı aldıklarını vurgulayan Gaziantepli girişimci Cahit Bingöl, şirket olarak geri dönüşüm ve yeşil enerji kaynaklarıyla ilgilendiklerini dile getirdi.

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

Gaziantep'e yapılan yatırımlar mecliste!

2009-2019 yılları arasında Bakanlık ve bağlı kuruluşlarca Gaziantep'e yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep’te devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu!

Gaziantep’e yapılan devlet yatırımlarında son yıllarda büyük artış var. Son yıllarda kentte yapılan devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu. Halen devam eden 527projenin bütçesi 10.4 milyar lira…

OSB yatırımcılarının önünü açtık!

Bolu'da sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde yatırımların tamamlanmasının önünü açtıklarını söyledi.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Yatırımcılar OSB'lerde yatırım için sıraya girdi!

298 OSB'nin bulunduğu ülkemizde yatırımcılar, OSB yatırımlarına yönelmiş durumda. 2023'te OSB sayısının 350'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu durum, 1 milyon kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB'lerde yatırım devam ediyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya'daki OSB'lerin bazılarında parsel arzı talebi karşılamıyor. Bölgedeki fabrika inşaatlarını sürdürüyor.

Sivas'ta OSB yatırımları hızlandı!

Sivas Valisi Davut Gül, Demirağ Demiryolu OSB'ye yatırım yapmak isteten iş adamlarıyla buluşarak, yatırımcının önünün açılması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Ege'deki OSB'lerde yatırımlar artıyor!

Ege Bölgesi kentlerinde OSB’lerde yatırımları artıyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya’daki OSB’lerin parsel talebi sürüyor.

OSB yatırımlarına 388 milyon liralık ödenek ayrıldı!

OSB yatırımlarına ayrılan ödenek yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldı. Bu rakam geçen yıl 222 milyon 2 bin liraydı.

Tire OSB'de yatırımlar artarak devam edecek!

Bugüne kadar önemli yatırımların gerçekleştirildiği Tire OSB’de yatırımların 2017 yılında da artarak devam edeceği belirtildi

Gaziantep OSB yatırımları Haberi

Gaziantep OSB yatırımları

Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olan ve Türkiye sanayi üretiminde önemli bir paya sahip olan Gaziantep, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilerin de yatırım üssü oldu.


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’te 956’sı Suriyeli olmak üzere toplam bin 236 yabancı yatırımcı olduğunu belirterek, “Savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyeliler yatırım için Gaziantep’i tercih etti. Gaziantep artık cazibe merkezi oluyor. Yoksa bu kadar yatırımcıyı zorla buraya getiremezsiniz. İşadamları burada güven olduğunu ve bu memlekette gelecek olduğunu bildiği için yatırım yapıyor. Bu saatten sonra buradaki işletmelerde İngilizcenin yanında Arapça bilen elamanların da istihdam edilmesi gerekiyor. Hatta ve hatta artık Arapçanın birinci dil olması lazım” dedi.


Hıdıroğlu, GTO üyesi Suriyeliler içerisinde Türk ortakla çalışanın da olduğunu ama yalnız çalışan Suriyeli firmaların daha ağırlıklı olduğunu...