29 / 03 / 2024

Gaziantepte kiralar ne kadar

Gaziantepte kiralar ne kadar

Suriyeli sığınmacılar, doğu illerinden aldığı göç ve üniversiteleri dolayısıyla son yıllarda nüfus yoğunluğu artan Gaziantep, gayrimenkul yatırımcılarının da dikkatini çekiyor.

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki talep düşerken fiyatlar düşmedi. Peki fiyatlar ne zaman artacak, gayrimenkul için alım dönemi mi, kiralar neden yazın artıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kiraların ne kadar yüksek olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar devam ederken Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası olduğu iddia edildi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Konut kiraları son 5 yılda 10’a katladı! İşte konut kiralarının en yüksek olduğu il ve ilçeler...

Türkiye genelinde kiralık konut fiyat endeksi, ağustosta temmuza kıyasla yüzde 10,04 artarken 2022’nin aynı dönemine göre ise yüzde 137,24 artış gösterdi. 2018’ten bugüne kadarki 5 senede ise kiralar ortalama yüzde 891,67 oranında yükseldi.

Gaziantepte kiralar ne kadar Haberi

Gaziantepte kiralar ne kadar


Son yıllarda aldığı göç, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıyor olması ve üniversiteleri dolayısıyla nüfus yoğunluğu artan Gaziantep'te değerlenen gayrimenkuller, kira geliri elde etmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te gayrimenkullerin hızla değer kazandığını belirterek, bu artışın nedenleri incelendiğinde yüksek kira getirisinin ilk sırada yer aldığını söyledi.


İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini anlatan Bartık, yapılan incelemelere göre Gaziantep'in, yatırımına göre en yüksek kira getirisi olan kentlerin başında geldiğini ifade etti.


Son yıllarda Gaziantep'te nüfusun hızla yoğunlaştığına dikkati çeken Bartık, şöyle konuştu:


"Kentimizdeki nüfus yoğunlaşmasının başlıca nedenleri, iş ve yeni hayat umuduyla evinden barkından ayrılarak doğu illerinden Gaziantep'e gerçekleştirilen göç ve Suriyeliler. Konut kiraları artınca konut fiyatları, fiyatlar artınca...