25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Türkiyenin en büyük şantiye alanı oluyor

Gaziosmanpaşa Türkiyenin en büyük şantiye alanı oluyor

Kentsel dönüşüm için 13 bölgenin 'riskli' ilan edildiği İstanbul Gaziosmanpaşa, Türkiye'nin en büyük şantiye alanı olacak. İlçede 11 binin üzerinde bina yeniden yapılacak. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın!

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın... İşte TOKİ İstanbul projesi detayları...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Huawei, en büyük amiral gemisi mağazasını Şanghay'da açtı!

Huawei, en büyük amiral gemisi mağazasını Şanghay'ın Nanjing bölgesinde açtı. Şanghay'ın Nanjing bölgesinde açılan mağazaya, 1935'te İngiliz emlak kralı Silas Aaron Hardoon'un inşa ettiği Hardoon Art Deco tarzı Nanjing Binası ev sahipliği yapıyor.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde bulunan 2721 ve 13353 parsel numaralı taşınmazların kentsel dönüşüm çalışmalarının kesintiye uğramaması için  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Gaziosmanpaşa şehir stadyumu göz kamaştıracak!

5.000 kişilik tribünü, 1.000 araçlık otoparkı ve kapalı pazar alanıyla Gaziosmanpaşa'nın çehresini değiştirmeye hazırlanan Gaziosmanpaşa Şehir Stadyumu’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 Gaziosmanpaşa’ya 2 yeni tünel müjdesi!

Gaziosmanpaşa; metro, tünel ve aktarma merkezleriyle İstanbul’un her noktasına artık çok kolay bir şekilde ulaşacak. Yapımı süren metro ve tünel projelerinin yanı sıra Gaziosmanpaşa’ya kazandırılması amaçlanan 2 ayrı tünelle de ulaşım daha hızlı hale gelecek. 

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Gaziosmanpaşa Türkiyenin en büyük şantiye alanı oluyor Haberi

Gaziosmanpaşa Türkiyenin en büyük şantiye alanı oluyor

Türkiye genelinde 2023 yılına kadar 6.5 milyon riskli yapı yeniden inşa edilecek. 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası" İstanbul'da en çok Gaziosmanpaşa'yı etkileyecek. Aynı zamanda Türkiye'nin de en büyük kentsel dönüşüm alanlarına sahip olmasıyla da dikkat çeken Gaziosmanpaşa'da, yenileme çalışmalan bütün hızıyla ilerliyor. Başta Sarıgöl-Yenidoğan ve Bağlarbaşı mahalleleri olmak üzere, hazırlanan son planlara göre 13 riskli bölgede dönüşüm çalışmalan yürütülecek.


Dönüşüm yapılacak mahalleler arasmda Merkez, Karlıtepe, Pazariçi, Yıldız Tabya, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle, Karayollan, Karadeniz, Barbaros Hayrettin Paşa ve Mevlana bulunuyor. 


105 BİN KİŞİ ETKİLENECEK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da 1100 hektarın üzerinde alan 'riskli' ilan edilirken, bunun 432 hektarlık bölümü Gaziosmanpaşa'da yer aldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin İngiliz mimarlık şirketi Foster & Partners ve...