24 / 04 / 2024

Gazzenin yeniden imarı

Gazzenin yeniden imarı

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze'nin yeniden imarı için 45 ülke İstanbul'da toplanacak!

Gazze'nin yeniden imarı için 45 İslam ülkesinden önemli isimler İstanbul'da toplanacak. Toplantı 24 Mart'ta İstanbul Wish Otel’de yapılacak...

Katar'ın Gazze'ye imar desteği devam ediyor!

Katar Emiri Şeyh Temim,  Gazze'nin yeniden imarı ve Filistin halkına yönelik desteğinin devam ettiğini ifade etti.

UNRWA, Gazze'de 133 ev inşa etti!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Temmuz ayında Gazze'de 133 evin inşasını tamamladı.

Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı. Gazze'deki Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, söz konusu ilk ödemenin İsrail saldırılarında tamamen yıkılan 370 evin onarımına katkıda bulunacağını söyledi.

BM'nin Gazze'yi yeniden imar mekanizması protesto edildi!

Gazze Şeridi'nde çok sayıda dükkan sahibi ve işsiz Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'yi yeniden imar mekanizmasını protesto etti.

Gazze'nin yeniden imarı için yeterli çimento yok!

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in 2014'te büyük yıkıma yol açan saldırılarında yıkılan yerlerin yeniden imar süreci için yeterli miktarda çimento bulunmadığı belirtildi.

Gazze'de 1.400 ev yeniden inşa ediliyor!

UNRWA Gazze Direktörü Schack: "Saldırılar nedeniyle tümüyle yıkılan yaklaşık bin 400 ev yeniden inşa ediliyor" dedi.

Filistinliler Gazze'nin yeniden imar edilmeyişini protesto etti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği son saldırıda evi yıkılan onlarca Filistinli "evlerinin imar edilmeyişini" protesto etti. BMYK merkezi önünde bir araya gelen grup, "Yıkılan evlerimizi imar etmek istiyoruz" yazan dövizlerle yol kapattı.

Gazze'de yıkılan bina molozları temizleniyor!

Filistin Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında yıkılan bina molozlarının temizlenmesinde sona yaklaşıldığı bu çerçevede şuana kadar 2 milyon 500 bin ton molozun kaldırıldığı belirtildi.

Gazze'nin yeniden imarı için 80'den fazla ülke davet edildi!

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa, Gazze Şeridi'in yeniden imarına ilişkin düzenlenecek konferansa 80' den fazla ülkenin davet edildiğini açıkladı.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

Depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Mart 2023 aylık sektör raporuna göre, depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar olarak belirlendi.

Son dakika! Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu!

Afet Yeniden İmar Fonu Kurulmasına ilişkin yasa düzenlemesi bugünkü 32139 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o son dakika detayları...

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara ve can kayıplara neden olan depremin ardından bölgenin yeniden imarına destek olacak.

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla TOKİ tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Gazzenin yeniden imarı Haberi

Gazzenin yeniden imarı

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'de bir araya gelen Sinvar ile İmadi, Katar'ın Gazzelilerin sıkıntılarını azaltmak için üstlendiği rol kapsamında hayata geçirilmesi planlanan bazı projeleri açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Katar ile Hamas arasındaki iyi ilişkilere vurgu yapan Sinvar, Katar'ın Gazze halkının yanında durmak için sarf ettiği çabalardan övgüyle söz etti.

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi pazartesi günü Gazze'de yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde 3 projenin başlatılması için anlaşma imzalamıştı.

Katar, Ekim 2018'de de abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 150 milyon dolar değerinde acil insani yardım kararı almıştı. Söz konusu karar doğrultusunda Gazze'ye 4 kez nakdi yardım gönderilmişti. Katar ayrıca 28 Ocak'ta Gazze'de insani projelerde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler'e 20 milyon dolarlık yardımda...