24 / 04 / 2024

Gelir İdaresi inşaat sektörü takip

Gelir İdaresi inşaat sektörü takip

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında inşaat sektörüne odaklanıldı.

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Gelir İdaresi'nden inşaat sektörüne kayıt dışı takibi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında inşaat sektörüne odaklanıldı.

TOKİ Nevşehir Konutları'nın inşaatı tam gaz!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği ile hayata geçirilen 1410 konutun inşaatı devam ediyor.

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

TOKİ İncek 2. Etap'ın inşaatı tam gaz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Ankara’nın Gölbaşı İlçesi İncek Mahallesi’nde inşaatı süren “İncek 2. Etap Projesi”nde incelemelerde bulundu.

Park Mavera 3'ün inşaatının yüzde 30,438'i tamam!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Park Mavera 3'ün inşaatında son durumu paylaştı. Park Mavera 3'ün inşaatının yüzde 30,438'i tamamlandı.

Ekonominin lokomotifi konut ve inşaat sektörü!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ Dergi'sinin bu ayki yazısında  “2023’te ,1 milyon 200 konut hedefimize bir adım daha yaklaştık." diye açıklamada yaptı. Turan, "Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konut ve inşaat sektörüdür." dedi. 

TOKİ Sarıkamış Tepe Mahallesi'nde inşaat devam ediyor!

Sarıkamış’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adana Şehir Stadyumu inşaatında inceleme!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) tarafından yapımına devam edilen Adana Şehir Stadyumu inşaatında inceleme yapıldı. 

TOKİ'nin inşaatı devam eden 10 alt gelir grubu projesi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) alt gelirli gruba yönelik konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İşte, TOKİ'nin inşaatı devam eden alt gelir grubu projeleri..

Kırşehir'de TOKİ Konutları inşaatı devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kırşehir Belediyesi'nin 2010 yılında başladığı inşaatın üçüncü etabında yer alan 1.126 konutun inşaat çalşmaları devam ediyor.

İşte TOKİ'nin inşaatı devam eden konut projeleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut projelerinde inşaat çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İşte TOKİ'nin inşaatı devam eden 10 konut projesi.. 

Gelir İdaresi inşaat sektörü takip Haberi

Gelir İdaresi inşaat sektörü takip

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında çalışmalarına hızlandıran Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), nakit ekonomisi ve dış ticaret konuları ile akaryakıt, inşaat, tütün ile alkollü içecekler, tarım ile gıda sektörlerinde yer alan kayıt dışılığın azaltılması amacıyla gerçekleştirdiği çalıştaylarda bu alanlarda bulunan açığın nedenlerini ve çözüm önerilerini araştırmalarda bulunuyor.

Anadolu Ajansı'ndan Deniz Çiçek Palabıyık'ın haberine göre; 2019-2021 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı'nı onay veren başkanlık, bu alan gerçekleşen mücadele planlı şekilde devam ediyor.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek için risk odaklı analiz ve denetim çalışmalarını gerçekleştiren GİB, sektör bazlı çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda, inşaat sektörüyle ilgili çalıştaylar gerçekleşirken, nakit ekonomisi ve dış ticaret alanlarındaki kayıt dışılık da ayrı bir çalıştayda konuşuldu. Başkanlık tarafından gerçekleşen tüm çalıştaylar, hakkında kamu kurumları, özel sektör, üniversite...