18 / 04 / 2024

Gelir vergisi beyan etmeme

Gelir vergisi beyan etmeme

Mart ayı vergi takvimine göre 1 - 31 Mart tarihleri arasında gayrimenkulden elde edilen gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart!

Geçen yıla ait yıllık gelir vergisi beyannamesi 25 Mart'a kadar verilebilecek. Vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. 

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

Gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü!

Gayrimenkul gelir vergisi için ilk taksit ve beyanname dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü ne zaman?

Tekgül Yapı İnşaat gelir vergisi ödülü aldı

Buharkent Vergi Dairesi, vergi mükelleflerini ödüllendirme projesi kapsamında 2015-2016 yılında ilçede en çok gelir vergisi beyanında bulunan mükelleflere teşekkür belgesi verdi.

Gayrimenkul gelir vergisi beyan süresi uzadı!

Gayrimenkul gelir vergisi için 27 Mart'ta sona eren beyanname verme süresi, 31 Mart'a kadar uzatıldı. İşte beyanname verilen yerler..

Kira gelir vergisi indirimleri 2017!

Kira gelir vergisi beyan döneminde elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Seçilecek yöntemler ile vergide indirim yapılabiliyor. İşte kira gelir vergisi indirimleri 2017..

Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?

Gayrimenkul kira ve değer artış vergilerinin ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona erdi. Kimi mükellefler beyan ve 1. taksit ödemesi için son günü kaçırdı. Peki, siz de "Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?" diyorsanız işte yanıtı..

Gelir vergisi beyan etmeme Haberi

Gelir vergisi beyan etmeme

Gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

Mart ayı vergi takvimine göre 1 - 31 Mart tarihleri arasında gayrimenkulden elde edilen gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.


Buna göre, 2015 yılına ait geliri olmasına rağmen henüz kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisini beyan etmeyen kimselerin önünde birkaç saat kaldı.


Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisinin beyan edilmemesi halinde mükellefler birtakım cezalar ile karşılaşabiliyor. Peki, gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?


Gelir vergisi beyan etmeme cezası

Kira geliri için eksik beyan veren ya da hiç beyanname vermeyen vatandaşlar konutlardan elde edilen kira gelirleri için 3 bin 600 TL’lik istisnadan yararlanamıyor. 


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra...