19 / 04 / 2024

gemlik kentsel dönüşüm kararı

gemlik kentsel dönüşüm kararı

Bursa Gemlik'te uzun zamandır beklenen depremselliğe yönelik yasa, 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK’nın Geçici 25’inci maddesi ile düzenlendi.

Gemlik’te kentsel dönüşüm nefes aldırdı!

Gemlik’te kentsel dönüşüm uygulanan Hisar Sitesi sakinleri ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında görüşmeler başladı...

Gemlik'te kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Bursa Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk” dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bursa'da Gemlik Belediyesi'nin kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra okullar ve camilere yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ata Mahallesi Camii'nin de yenileneceği ifade edildi. 

Gemlik'te dönüşüm belirsizliği!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde hayat adeta durdu. Konut alım-satımlarında düşüşün yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği yaşanıyor. Gemlik Belediyesi KHK ile çıkan kararın bir taşınma değil ‘kentsel dönüşüm’ olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Gemlik'te kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçeye nefes aldırdığını dile getirdi...

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Oğuz Gündoğdu: Deprem riskine karşı kentsel dönüşüm şart!

'Gemlik'te Depremsellik' panelinde konuşan Yrd. Doç Dr, Oğuz Gündoğdu, deprem riskine karşı kentsel dönüşümden başka çarenin olmadığını ifade etti. Gümdoğu; "Doğayı da koruyacak bir kentsel dönüşüm ile deprem riskinin en aza indirilebilir" dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm tartışmaları yaşandı!

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkması, bir yandan umut olurken, bir yandan da karışıklık yaşattı… Gemlik ise kanunun ilk uygulandığı ilçelerden oldu. Hatta Bursa’da ilk sivil kentsel dönüşüm de Gemlik’te yapıldı.

Gemlik kentsel dönüşümle değerlenecek!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, en büyük hedeflerinin kentsel dönüşüm projesini tüm boyutlarıyla yaşama geçirmek olduğunu vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm yıkım değil, medeniyet projesidir" dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm hayata geçirilecek!

Gemlik'in tarihinin yapılan yatırımlarla yeniden yazıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, gelecek süreçte en büyük hedeflerinin kentsel dönüşümü hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Refik Yılmaz: Kentsel dönüşüm medeniyet projesidir!

Gemlik'in tarihinin yapılan yatırımlarla yeniden yazıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, gelecek süreçte en büyük hedeflerinin kentsel dönüşümü hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Refik Yılmaz: Kentsel dönüşüm yıkım değildir!

Gemlik'in tarihinin hizmet ve yatırımlar adına yeniden yazıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önümüzdeki süreçte en büyük hedeflerinin Kentsel Dönüşüm Projesini tüm boyutlarıyla yaşama geçirmek olduğunu vurguladı.

Gemlik kentsel dönüşüm için çözüm arıyor!

Gemlik'in Depremsel Risk ve kentsel Dönüşümünün önündeki engellerin aşılması konusunda Ankara'da çözüm istiyor. Ankara'ya giden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldi.

gemlik kentsel dönüşüm kararı Haberi

gemlik kentsel dönüşüm kararı

Yeni düzenleme ile birlikre Gemlik'in sağlam zeminli üst kesimlere taşınmasının önü açılacak. Ancak, düzenlemedeki ’İlçe sakinlerinin halihazırdaki yerleşim yerlerinden nakledilmesinin zorunlu bulunması sebebiyle’ ibaresi tartışmalara yol açtı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre tartışmalara sebep olan maddelerde değişiklik yapıldı.  ’Bursa İli Gemlik İlçesinin deprem tehlikesi altında bulunması ve ilçe sakinlerinin halihazırdaki yerleşimlerinden ’nakledilmesinin’ zorunlu bulunması sebebiyle" ibaresi, "Bursa İli Gemlik İlçesinde deprem tehlikesi altında bulunan yapıların dönüştürülebilmesi ve yeni yerleşim yerlerinin belirlenmesi için’ olarak değiştirildi. Ek olarak da ”Bu madde kapsamında yapılacak iş ve işlemler Çevre ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürür” ibaresi konuldu.

KHK maddesi şu şekilde:
"MADDE 13- 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’a aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir. "GEÇİCİ MADDE...