23 / 04 / 2024

geri dönüşümün ekonomiye katkısı

geri dönüşümün ekonomiye katkısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında atık yönetimi faaliyetleri kapsamında ekonomiye 2,5 milyar TL katkı sağlandığını, 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını açıkladı.

Yılın ilk 5 ayında 86 gemiden yaklaşık 38 milyon TL katkı sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yılın ilk 5 ayında 86 adet gemi geri dönüşüme uğradı. 86 Gemiden yaklaşık 38 milyon TL ekonomiye katkı sağlandı. Türkiye genelinde, 26 parselde 21 adet Gemi Söküm İzni olan işletme bulunuyor.

Ayes Metal Geri Dönüşüm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Ayes Metal Geri Dönüşüm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Adem Aktürk tarafından kuruldu.

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!    

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Tuskaya tarafından kuruldu.

İslamoğlu Çevre Danış.Geri Dönüşüm  Mak. Tek. Nak. Tur. İnş. Gıda San ve Tic Limited Şirketi İstanbul şubesi açıldı!    

İslamoğlu Çevre Danış.Geri Dönüşüm  Mak. Tek. Nak. Tur. İnş. Gıda San ve Tic Limited Şirketi İstanbul şubesi Başakşehir'de 8 milyon 20 bin TL sermaye bedeli ile açıldı

MNS İstanbul Lojistik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MNS İstanbul Lojistik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İdepa İdeal Geri Dönüşüm Pazarlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İdepa İdeal Geri Dönüşüm Pazarlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Muslu tarafından kuruldu. 

İstanbul'da ev yatırımında geri dönüş süresi uzadı!

İstanbul'da gayrimenkul yatırımında geri dönüş süreleri uzadı. Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul'da ortalama geri dönüş sürelerinin 22 yıl olduğunu ifade etti.

Mert Demir Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mert Demir Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. Mert Demir Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'a yapıldı. 

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

Atma Geri Dönüşüm Yazılım Ve Akıllı Ev Donanımları İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Atma Geri Dönüşüm Yazılım Ve Akıllı Ev Donanımları İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Naser  Albasha, Abdulatıf Alsawadı, Abdullah Albasha, Ahmad Alsawadı ve Faısal Borgolah ortaklığında kuruldu. 

Bakiler Tekstil Geri Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Bakiler Tekstil Geri Dönüşüm Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yağmur Baki tarafından kuruldu. 

Mavi Yelken Geri Dönüşüm Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Yelken Geri Dönüşüm Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Zamanı Boroojenı ve Shahrouz Eslamdoust ortaklığında kuruldu. 

Mnt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mnt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Beyler tarafından kuruldu. 

Muhip Kağıtçılık Metal Plastik Nakliye Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Esenyurt Şubesi açıldı!

Muhip Kağıtçılık Metal Plastik Nakliye Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

geri dönüşümün ekonomiye katkısı Haberi

geri dönüşümün ekonomiye katkısı

Bakan Güllüce, 2014 yılında 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak geri kazanıldığını kaydetti. Toplanan ömrünü tamamlamış lastik miktarının 175 bin 186 ton olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Lastiklerin, 106 bin 950 tonu geri kazanımda, 68 bin 236 tonu ise çimento fabrikalarında enerji geri kazanımında kullanıldı” dedi.


Bakan İdris Güllüce, toplanarak geri kazanıma gönderilen atık akü miktarının 60 bin 626 ton olduğunu ve atık akülerden 36 bin 375 ton kurşun geri kazanıldığını söyledi.


2014 yılında yaklaşık olarak 882 bin ton tehlikeli atığın lisanslı geri kazanım tesislerinde geri kazanıldığına dikkat çeken Bakan Güllüce: “Yaklaşık olarak 555 ton atık pil, 18 bin ton atık motor yağı, 15 bin ton kullanılmış kızartmalık yağ ve 10 bin ton atık elektrikli ve elektronik eşya toplandı”...