19 / 04 / 2024

geri kazanım tesisleri

geri kazanım tesisleri

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistikleri'ne göre Türkiye'de 2012 yılında 672 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyet gösterdi. Geri kazanım tesislerinde 10 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı...

10 milyon ton atık geri kazanıldı!

Türkiye'de 2012 yılında 672 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyet gösterdi. Düzenli depolama tesislerinde 24 milyon ton atık bertaraf edilirken, geri kazanım tesislerinde 10 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı.

Platon Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Platon Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 240 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Bilal Dai ve Arif Kapanoğlu ortaklığında kuruldu.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Art Eastmetals Group Geri Kazanım Limited Şirketi kuruldu!

Art Eastmetals Group Geri Kazanım Limited Şirketi Şişli'de Pıotr Tadeusz tarafıdan kuruldu.

Eylül Esintisi Su Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylül Esintisi Su Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eylül Pekşen ve Onur Can Özcan ortaklığında kuruldu.

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kamışlı tarafından kuruldu.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Candan Geri Kazanım Anonim Şirketi kuruldu!

Candan Geri Kazanım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ceylan Candan tarafından kuruldu.

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Irına Çakır tarafından kuruldu.

Doğu Polimer Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Polimer Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Enes Doğu tarafından kuruldu.

Aytar Geri Kazanım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Aytar Geri Kazanım Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Aytar tarafından kuruldu.

Demaş Geri Kazanım Anonim Şirketi kuruldu!

Demaş Geri Kazanım Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Aksu tarafından kuruldu. 

Erk Geri Kazanım Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erk Geri Kazanım Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Murat Mehmet Osmanağaoğlu tarafından kuruldu. 

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi açıldı!

Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kayabaşı Şubesi bugün Başakşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

geri kazanım tesisleri Haberi

geri kazanım tesisleri


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılına ilişkin Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistikleri'ni açıkladı. 


Buna göre, Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri Anketi, lisanslı veya geçici faaliyet belgeli tüm atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri ile lisansı olmasa da belediyeler tarafından ya da belediyeler adına işletilen düzenli depolama, yakma ve kompost tesislerine uygulandı. 


Anket sonuçlarına göre, 2012 yılında 83 atık bertaraf tesisi ve 589 geri kazanım tesisi olmak üzere toplam 672 tesisin faaliyet gösterdiği tespit edildi. 


Toplam kapasitesi 480 milyon metreküp olarak tespit edilen 80 düzenli depolama tesisinde 24 milyon ton atık bertaraf edildi. Ayrıca, 2012 yılında faaliyette olan 116 bin ton/yıl kapasiteli 36 sterilizasyon tesisinde toplam 46 bin ton tıbbi atık sterilize edildi ve sterilize edilen tıbbi atığın yüzde 43'ü...