16 / 04 / 2024

gözcü kulesi

gözcü kulesi

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ekinoba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekinoba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi  bugün Beylikdüzü'nde 10 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Alim Gözcü ve Ramazan Arık tarafından kuruldu.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları mecliste!

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Galata Kulesi'ndeki 'hilti'li restorasyona soruşturma!

Galata Kulesi'nde hilti ile restorasyon yapıldığı görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı...

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Eylül'de açılıyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Eylül'de açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul’un hem haberleşme altyapısı gelişecek hem de görüntü kirliliği bitecek'' dedi.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve tartışmalara neden olan Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Galata Kulesi’nin restorasyonuyla ilgili yeni açıklama!

Galata Kulesi’nin restorasyonu sırasında hilti kullanıldığıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kulede basın açıklaması gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve Kültür Varlıkları Genel Müdürü Gökhan Yazgan iddiaları yanıtlandırdı.

Galata Kulesi'nde pazar günü ortak açıklama yapılacak!

Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, kulenin pazar günü İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından birlikte gezilmesine ve sonrasında kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Hıncal Uluç: Galata Kulesi İstanbul’un Eyfeli olacak!

Galata Kulesi sadece İstanbul'a Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin değil, İstanbul'da yaşayanların da mutlak ve defalarca gidip görecekleri bir yer olacak...

Galata Kulesi'ndeki yıkım meclis gündemine taşındı!

Galata Kulesi’nde başlanan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, meclise soru önergesi verdi.

Turgut Altınok: Cumhuriyet Kulesi ihalesi şeffaf bir şekilde yapıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Kulesi ihalesinin canlı yayın ortamında, şeffaf bir şekilde kamu yararı gözetilerek yapıldığını dile getirdi.

Galata Kulesi'nde bakım çalışmaları sonbahara bırakıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu süren Galata Kulesi'nin dış bakımına, kuşların göçme vaktine kadar bir süre ara verildiğini açıkladı.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 16 haftadır azalıyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 adet azaldı.

gözcü kulesi Haberi

gözcü kulesi

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...