26 / 04 / 2024

Gülsün Umurtak

Gülsün Umurtak

Burdur'daki Hacılar Höyüğü'nde yapılan arkeolojik kazıların bu yılki bölümüne başlandı

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İstanbul depremine önlem: Konuk stokları kullanılsın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) raporuna göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 263 binin üzerinde bina yıkılacak. Alınan tedbir planları hep uzun vadeli. Deprem ise her an gelebilir. Uzmanlar, "Riskli binalarda ölümü beklemektense, devlet müdahalesiyle konut stokları kullanılsın" dedi.

İsmet Karaca: Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin kapatılarak Bursa Şehir Hastanesi’ne taşındığını belirtti ve Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı dedi...

Gürsel Tekin: Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın!

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama!

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Galatasaray Adası'na cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz" dedi.

Yalçın Gül'ün evinde arama yapılmasına ilişkin açıklama!

FETÖ soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda Yalçın Gül’ün ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı ile ilgili haberler çıkmıştır. Asılsız ihbar nedeniyle yapılan aramalar sonucunda herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Uşak'ta anaokulu açtı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, yeni yıla yeni bir anaokulunun açılışıyla başladı. Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 31’inci anaokulunu Uşak’ın Sivaslı ilçesinde açtı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 30. anaokulunu Ağrı'da açtı!

Okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında yola çıkan sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 30'uncu anaokulunu Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde açtı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Ağrı'da anaokulu açacak!

Türkiye’de okulöncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 30. anaokulunu Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde açmaya hazırlanıyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Doğubayazıt'ta anaokulu açacak!

Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 30. anaokulunu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde açmaya hazırlanıyor.

Çocuklar Gülsün Derneği'nin anaokulu Gölbaşı'nda açıldı!

Cumhuriyet Bayramı'nın en güzel hediyesi başkentli miniklerin oldu. Çocuklar Gülsün Derneği'nin 29'uncu anaokulu Gölbaşı'nda açıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Antalya'da anaokulu açtı!

Şarkıcı Gülben Ergen'in başkanı olduğu derneğin katkılarıyla, 2 derslikli anaokulu açıldı Okula, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Oğuzhan Yıldırım'ın ismi verildi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Konya Akşehir'de anaokulu açtı!

Gülben Ergen Akşehir'de Okul Açtı Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 27. anaokulu Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Gülsün Umurtak Haberi

Gülsün Umurtak


     Kazı Heyeti Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Umurtak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki kazıların 40 kişilik ekiple yürütüldüğünü kaydetti. Bu yıl büyük höyük bölgesinde çalıştıklarını anlatan Umurtak, geçen sene yapılan kazılarda çok önemli sonuçlar elde ettiklerine dikkati çekti. 

     Umurtak, kazılarda MÖ 2500'lü yıllara ait yapı kalıntılarına ulaştıklarını ifade etti. Kazılarda ayrıca madeni iğne, çok değişik kap türleri, mühürler gibi buluntulara da rastladıklarına dikkati çeken Umurtak, ''Höyüğün batı alanında ilk tunç geç kalkolitik dönemden ilk tunç birinci döneme geçiş sürecini aydınlatacak güçlü savunma sistemleri ortaya çıkarmıştık. Hacılar Höyüğü kazılarının önümüzdeki 10-15 sene içinde Anadolu arkeolojisi için çok önemli sonuçlar vermesini bekliyoruz'' dedi. 

     İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet...