28 / 03 / 2024

güneş paneli fabrikası ankara

güneş paneli fabrikası ankara

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 1200 MW kapasiteli güneş paneli fabrikası inşa edilecek. Yatırım için arsa arazi sorunu olmadığı açıklandı.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Güneş paneline teşvikte son şans!

Güneş paneli ithalatına verilen teşviğin iptal edilmesine rağmen, 30 gün içerisinde başvuranların bu haktan yararlandırılacağı açıklandı.

Türkiye Petrolleri, güneş enerjisi projesinde Yingli Solar’ı kullandı!

Türkiye Petrolleri, İstanbul Alibeyköy’de gerçekleştirdiği ilk akaryakıt istasyonu güneş enerjisi projesinde Yingli Solar panellerini tercih etti. Mepsan tarafından hayata geçen 39 kW kapasiteli projede, 156 adet 250 W’lık Yingli Solar paneli kullanıldı.

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

güneş paneli fabrikası ankara Haberi

güneş paneli fabrikası ankara

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Güney Koreli ortaklarıyla birlikte ihalesini kazandıkları Karapınar YEKA güneş projesine ilişkin açıklamalar yaptı. 


Ata, proje kapsamında kurulacak ve 450 milyon dolar yatırım maliyeti bulunan Türkiye'nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikası ile Ar-Ge tesisi için prensipte mutabakat sağladıkları Başkent OSB yönetimiyle tesisin kurulacağı arazi için gelecek haftalarda ön anlaşma imzalanacağını söyledi.


Sözleşmenin imzalanmasının ardından fabrikanın inşaatı için çalışmalara başlanacağını anlatan Ata, şöyle konuştu:


"Yerli entegre güneş panel üretim fabrikamızı Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağız. Esasen biz entegre bir tesis yatırımı yapıyoruz. Entegre üretim tesisi ingot/wafer fabrikası, güneş hücresi üretim fabrikası ve panel üretim fabrikası olmak üzere üç fabrikadan oluşacak. Ortağımız Hanwha Q-Cells firması bu yatırıma bütün kaynakları ve stratejik birikimleriyle tam destek veriyor. Fabrikanın...