19 / 04 / 2024

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 1200 MW kapasiteli güneş paneli fabrikası inşa edilecek. Yatırım için arsa arazi sorunu olmadığı açıklandı.



Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde güneş paneli fabrikası kuracak. Yatırım, Türkiye’de halen 1400 MW’ye yaklaşan güneş paneli üretim altyapısına ciddi katkı sunacak.


1200 MW kapasiteli güneş paneli yatırımın 400 MW’lik kısmı kısa süre içinde devreye girecek. Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Halil Demirdağ, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Demirdağ, “Yıllık üretim kapasitesi 1200 MW’ye gidecek şekilde planlama yaptık. Fabrika binası buna uygun dizayn edildi. Arsa arazi sorunu yok. Üretim hattını, 23 bin 500 metrekarelik alana sahip hazır bina içine kuruyoruz” şeklinde konuştu.


Phono Solar’ın bütün dünyada kabul edilen ürünlerini Gebze’de üreteceklerini vurgulayan Demirdağ,   “Dolayısıyla fabrikadan birinci gün çıkacak mal uluslararası garantilere ve sigorta güvencelerine sahip olacak. Ağustos ayında ilk panel üretiminin gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Hatta bu banttan çıkacak ilk parti ürünlerin müşterileri bile hazır. Yurt içinde satışı yapılmış durumda” dedi.


Demirdağ, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Yurt içinde üretimin öne çıkacağını görüyoruz” dedi. Fabrika kurmak için YEKA ihalesini beklemek gerekmediğini ifade eden Demirdağ şunları söyledi: “Biz ihale kazanıp da sonra fabrika kurma mantığıyla hareket etmiyoruz. Biz bir yatırımcı ve EPC firması olarak sekiz sene önce girdiğimiz bu sektörde kendi uzmanlaştığımız alanlarda büyümeyi tercih ettik. Ancak ithalat rejimindeki değişiklik yerli ve yurt içinde üretimi özendirdiği ve özendireceği için 2016 yılından itibaren bu yatırımın gerekliliğini tespit edip harekete geçtik. Geçen yılın sonlarında ise kapasitemizi belirleyip, 420 MW civarında belirleyip tesisin kurulumu için çalışmaları hızlandırdık.”




Dünya


Geri Dön