27 / 04 / 2024

haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları

haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları

İstanbul ulaşımında önemli bir adım olacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü şubat ayında hizmete giriyor. Böylece Hacıosman -Şişhane metro hattı Yenikapı’ ya uzanıp Marmaray’ la buluşacak...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü hazır!

Tarihi siluete olan etkisi nedeniyle gündemden düşmeyen metro köprüsü artık tamamlanmak üzere. Günde 1 milyon yolcunun kullanması beklenen güzergâh 2014 'ün Ocak ayında hizmete alınacak.

Taksim-Yenikapı Metro Hattı projesinde sona yaklaşıldı!

Taksim-Yenikapı Metro Hattı projesinde sona yaklaşıldı. Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün gövdesi tamam. Başbakan 29 Ekim'de deneme seferi yapacak. 2011'de yeniden başlanan Haliç Metro Geçiş Köprüsü görücüye çıkıyor...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor!

İstanbul Metrosu’nun en önemli ayaklarından olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor. Şişhane ile Unkapanı arasına kurulan köprü karaya yapılan köprüyle birleştirildi. 5.2 kilometre uzunluğunda ve dört istasyondan oluşacak...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü 29 Ekim'de hizmete girecek!

Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Metro Geçiş Köprüsü'nün 29 Ekim 2013 tarihinde açılması planlanıyor...

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Projeler Müdürlüğü, Ümraniye ile Sancaktepe’den geçen Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye bastı.

Mimar Hakan Kıran tartışmalı projelerini anlattı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Haliç Metro Geçiş Projesi, Mydonose Showland, Perili Köşk gibi birçok sembol projeye imza atan Mimar Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor.

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

Boğaz metro hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul'un en önemli ulaşım projesi olarak hayata geçirilen Marmaray'ın benzeri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından projelendirilen yeni metro hattı için düğmeye basıldı.

Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak!

MYDONOSE Showland ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü projelerinin mimarı Hakan Kıran, müteahhit olarak yatırımlarına devam ediyor. Dışarıya açılmayı planlayan Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak.

Haliç Metro Köprüsü konutlara yaradı!

Geçtiğimiz ay açılan Haliç Metro Köprüsü ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra bölgedeki konutları da değerlendirdi. Haliç Metro Köprüsü konutlara yaradı. Bölgedeki konutların fiyatlarında hemen bir yükseliş yaşandı.

Haliç Metro Köprüsü, Fatih’te emlak fiyatlarını artırdı!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı’ya ulaştırarak Marmaray’la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Metrekare.com’un yaptığı analize göre yakın mahallelerdeki emlak fiyatlarını da etkiledi.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih'te konut fiyatlarını yüzde 5 artırdı!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, yakın mahallelerdeki konut fiyatlarını da etkiledi. Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih'e yaradı...

Haliç Metro Köprüsü'nden 20 bin kişi geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Şubat 2014 Cumartesi günü açılan Haliç Metro Geçişi Köprüsü'nü 20 bin kişinin kullandığını açıkladı. İşte Kadir Topbaş'ın o twit'i...

19 yıllık Haliç Metro Köprüsü rüyası gerçek oldu!

19 yıllık hasret sona erdi ve Haliç Metro Köprüsü Başbakan Erdoğan ile Başkan Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan eser, bir mühendislik harikası olarak en son teknolojiyle inşa edildi...

Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro hattı açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan " Bugün açacağımız hat 3,5 km ve 3 istasyon. Ancak dünyanın en zor metro inşaatının gerçekleştiği bir hat oldu " dedi.

haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları Haberi

haliç metro geçiş köprüsü çalışmaları

İstanbul ulaşımında önemli bir adım olacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü şubat ayında hizmete giriyor.  Böylece Hacıosman -Şişhane metro hattı Yenikapı’ya uzanıp Marmaray’la buluşacak.



Halen Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren İstanbul Metrosu’nu Yenikapı’ya ulaştırarak Marmaray’la entegre olmasını sağlayacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde son viraja girildi. İstanbul’un tarihi siluetini olumsuz etkilediği yönünde eleştirilen köprünün yapımına 2 Ocak 2009 tarihinde başlandı. 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere toplam 936 metre uzunluğunda olan köprü deniz ortasında 47 metre yüksekliğindeki iki ayağa oturuyor. Denizden yüksekliği 13 metre olan12.6 metre genişliğindeki köprünün Unkapanı tarafında açılır kapanır bir bölümü de bulunuyor. 


SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Tamamlanmak üzere olan köprüde şu an, korkuluk çalışmaları, yürüyen merpenler, köprü üzerindeki tek durağın cam kaplaması ve aydınlatma direkleri montajı yapılıyor. 


Türkiye’nin ilk metro köprüsü olan Haliç...