20 / 04 / 2024

halkalı 3.havalimanı metro hattı

halkalı 3.havalimanı metro hattı

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için şantiye açılışı yapıldı. Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın 2022'de ve Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın 2020'de açılacağını söyledi...

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!

29 Ekim'de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda seferler bugün başladı. Havalimanına rahat ulaşım sağlamak için inşa edilen Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar sürüyor. İşte Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum...

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. havalimanı metro güzergahı nasıl olacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapsitesine sahip olacak olan 3. havalimanı 29 Ekim'de resmen açılacak. 3. havalimanına geri sayım başlamışken en çok merak edilen soru ''havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?'' oluyor.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılıyor. Peki metro hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı inşaatında son durum!

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2018 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

halkalı 3.havalimanı metro hattı Haberi

halkalı 3.havalimanı metro hattı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan 3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi için bugün resmi başvuru bakanlığa yapıldı.


3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi İstanbul Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir ilçelerinden geçecek. 


66 kilometre uzunluğunda belirlenen 3.Havalimanı Raylı Sistem projesinin ilk etabında 7 istasyon, ikinci etabında 6 istasyon olacak. Projenin ilk etabı 2018 yılında, ikinci etabı 2021 yılında tamamlanacak.


3. Havalimanı'na ulaşımın kolaylıkla sağlanması amacıyla yapılacak olan yeni hattın Gayrettepe-3.Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 33 kilometre, 3.Havalimanı-Halkalı yönünde ise 33 kilometre olması planlanıyor.


Tamamen yer altından tünel olarak yapılacak olan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı boyunca uzanacak olan yeni metro hattı 4.8 milyar TL'ye mal olacak.




3.Havalimanı Metro Hattı'nın entegre olacağı hatlar;


- Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de,

- Hızlı Tren ile Havalimanı’nda,

- Sultangazi-Arnavutköy Hattı...