05 / 05 / 2024

Halkalı çöp alanları halka açılıyor

Halkalı çöp alanları halka açılıyor

1,5 milyon m2’lik alanı kaplayan bölgede 15 yıldır çok katlı binalar yükseliyor. Büyükşehir’in “jeolojik yerleşime uygunluk” kriterlerine göre çöp dolgu alanlarının yerleşime açılması doğru değil. Ancak, inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor.

Lunacoin'de büyük çöküş! Bin dolar olacak diye bekleyerek servet yatıranlar evini arabasını kaybetti

Bitcoin dahil kripto para piyasasının değeri 1,2 trilyon doların altına düştü. Dünyada yaşanan ekonomik gerilimler djital para piyasalarını çok kötü vurdu. Dijital paralar içinde en çok değer kaybı yaşayan coin ise Terra'nın Luna'sı oldu. Ev araba satıp alanlar iflas bayrağını çekti.

Zeytinlik alanlarına yazlık site inşaatı!

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden başlayıp, Edremit Körfezi sahillerine kadar uzanan zeytinlik alanlar yazlık site inşaatlarının tehdidi altında.

Halkalı Çamlık Piknik Alanı'na bisiklet yolu!

Küçükçekmece’nin gözde piknik alanlarından biri olan Halkalı Çamlık Piknik Alanı yeni yüzüne kavuştu...

Nazenin Konakları'ndan ev alanlar henüz taşınmadan komşu oldu!

Nazenin Konakları'ndan ev alanlar ‘Komşu Tanışma ve Kaynaşma Etkinliği’ ile bir araya geldi. Projeden ev alanlar 2018 yılının ilk aylarında taşınacak olmalarına rağmen şimdiden tanışıp yakın ilişki kurmaya başladılar.

Malatya'da 1 yılda 728 bin metreküp hafriyat depolandı!

‘Hafriyat Alanları’ oluşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu alanda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor, bu kapsamda 2016'da toplam 728 bin metreküp hafriyat, düzenli olarak depolandı.

Kırkareli Üsküp'te modern yapılaşmanın önü açıldı!

Kırkareli Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, 65 bin metrekarelik arazinin imara açıldığını duyurdu. Kasap, "Açtığımız imar alanları ile Beldemizi büyütüyoruz. Modern yapılaşmanın önünü açıyoruz" dedi.

Bodrum'da 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepki!

Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birinci derece SİT alanlarını ikinci ve üçüncü derece SİT alanına dönüştürüp imara açacağı belirtilen 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepkiler sürüyor.

Eyüp Akşemsettin Parkı yeni yüzüyle hizmet verecek!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ilçede bulunan spor alanları, yeşil alanlar ve parklarda yenileme çalışmaları devam ediyor. Son olarak ekipler, Akşemsettin Parkı'ında revizyon çalışmalarına başladı.

Mehmet Özhaseki: Askeri alanların hepsi taşınmayacak!

Askeri alanların şehir dışına taşınması konusunda Genelkurmay gibi karargâhların yer almadığını belirten Özhaseki, “Kuvvet komutanlıklarının veya benzer yerlerin taşınıp taşınmayacağı hususu Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakanlığın takdirinde” dedi.

Afyonkarahisar'daki askeri alanlar imara açılacak mı?

AGC Başkanı Güzbey Başkan Çoban’a şehir merkezinde ki askeri alanların imara açılıp açılmayacağını sordu. Çoban "Askeri alanlar ya yeşil alan olacak, sosyal alan olacak” yanıtını verdi.

Murat Erdoğan: Yeşil alanlar konut alanına çevriliyor!

ELSAD Başkanı Erdoğan, Elazığ Belediyesi’nin imar revizyonundaki park alanlarının konut alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, “Yeşil alan belediyeye gelir sağlanacak diye konut alanına dönüştürülüp arsa olarak satılamaz” dedi.

Axis İstanbul Eyüp iletişim bilgileri!

Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis İstanbul AVM'de kafe ve restoranlar, teraslar, çocuklar için oyun alanları, 10 salonlu sinema salonu mevcut. İşte Axis İstanbul Eyüp iletişim bilgileri...

Beşpınar Projesi'nin bitirilmesi için 11 milyon TL’ye ihtiyaç var!

Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ı doğal yaşam alanına dönüştürecek en önemli projelerin başında gelen Beşpınar Projesi içerisinde 2016 yılında hedeflenen alanların bitirilmesi için 11 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Halkalı çöp alanları halka açılıyor Haberi

Halkalı çöp alanları halka açılıyor

Yıllarca İstanbul’un çöplerinin döküldüğü 1,5 milyon metrekarelik Halkalı çöplüğünde 2000 yılından sonra dev konut projeleri yükselmeye başladı. Bölgedeki konut projeleri hız kesmeden devam ediyor. Temapark arazisinin hemen yanı başında yükselen binaların zemini görenleri hayrete düşürüyor. Zira, hafriyat çalışması devam eden inşaatın zemininin önemli bir kısmının çöp dolgusu olduğu açıkça görülüyor. İBB Zemin ve Deprem İnceleme Müdürü Mahmut Baş, 21 Aralık 2001 tarihinde “Halkalı çöplüğü gibi çok kalın dolgular var. Dolgular üzerine yerleşim yapılamaz.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak buna rağmen bölgenin büyük bir bölümü yüksek binalar yapılarak yerleşime açılmış durumda. Bu binaların arasında üzeri otlarla kaplı yer yer çöp tepeleri dikkat çekiyor. Çöplerin görünmemesi için dev perde beton duvarlar çekilmiş. Halkalı’da binaların arasında bulunan çöp tepecikleri, 28 Nisan 1993 tarihinde İstanbul’un...