28 / 03 / 2024

Hanefi Canik kim

Hanefi Canik kim

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere Metrosu’nda yaptığı revizyonun Ulaştırma Bakanlığı’na onaylatmaması tepki çekti. Uzmanlara göre yapılan revizyonlarla metro hattı zamanında tamamlanamayacak.

Valiyi kim atar?

Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli olan valiyi kim atar? Vali atamaları nasıl olur?

Yeni İstanbul Valisi kim oldu?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/ 6780 sayılı Kararname gereğince, bazı illerin valilerinde değişiklikler yapıldı. Peki Yeni İstanbul Valisi kim oldu? İstanbul'un yeni valisi kimdir?

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

Canik'e 2. devlet üniversitesi için YÖK'e başvuru yapıldı!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "2. devlet üniversitesi için Düvecik'te 138 dönüm yer ürettik. Yerimizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne devrettik ve 2. devlet üniversitesinin kuruluşu için YÖK'e başvuru yapıldı" dedi...

Kanye West, 5 milyon dolara eşi Kim Kardashian için katedral yaptıracak!

Kanye West, eşi Kim Kardashian için İspanya ' daki ünlü La Sagrada Familia katedralinin benzerini yaptıracak. Hollywood ' a dikilecek katedral 5 milyon dolara mal olacak...

Canik Belediyesi, Kuzey Yıldızı projesinin 3. etabı için çalışmalara başladı!

Kuzey Yıldızı ile gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de projenin 3. etabı için çalışmalara başladı. Genç, vatandaşlarla işbirliği içerisinde yürütülen Soğuksu kentsel dönüşüm çalışmasının bölgenin değerini artıracağını söyledi.

Kat maliki vekili kim olabilir?

Kat malikleri kurulu toplantısına herhangi bir kat malikinin katılamaması halinde, malik yerine birini atayabiliyor. Peki kat maliki vekili kim olabilir? Kat maliki kimlere vekalet vermeli?

Osman Genç, Canik'teki yeni cezaevi inşaatını inceledi!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım’ın Çatkaya köyünde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi.

Canik Belediyesi ücretsiz internet hizmeti vermeye başladı!

Canik Belediyesi öğrencilerin ve vatandaşların internetten yararlanması amacıyla proje kapsamında,72 bin kişinin yaşadığı, 33 bin konutun bulunduğu ilçede ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı.

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Hanefi Canik kim Haberi

Hanefi Canik kim

2018 yılının Haziran ayında 7.2 kilometre uzunluğundaki Narlıdere Metrosu'nun temeli atılmıştı. Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt Şirketi 7 istansyondan oluşacak projenin ihalesini kazanmıştı. Projenin 2021 yılında tamamlanması bekleniyordu. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışması başladığında revizyona gitti. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığınca onaylı projede yer alan istasyonların hacimlerinde yüzde 25 ila 75 oranında küçüldü. Proje tadilatı ile birçok yürüyen merpen, asansör ve çıkış noktası da iptal etti. 

Projeyle ilgili yapılan değişiklikler Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bildirilmedi. Büyükşehir'in projeyi yeniden Ulaştırma Bakanlığına ve Proje Altyapı Genel Müdürlüğü'ne onaylatmasının ardından imalatlara başlaması gerekiyordu. Bu ayrıntı atlanarak, onay alınmadan yüklenicinin yeni imalatlara başlaması sağlandı. Konuya ilişkin uzmanlar, yapılan revizyonlarla Narlıdere Metrosunun zamanında bitirilmesinin hayal olduğunu iddia etti. Revize...