19 / 04 / 2024

hangi projelerin aidatları düşük

hangi projelerin aidatları düşük

REIDIN ilk kez markalı projelerdeki aidatları araştırdı. Metrekaresi 13 kuruşa da aidat var, 13.16 liraya da. Buna göre 100 metrekarelik bir evin aidatı 1.316 lirayı yani ev kirasını buluyor

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

İstanbullulara ucuz konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projelerin hayata geçirileceği ilçeleri de açıkladı. Peki İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hayata geçirdiği projelerin değerleme raporlarını yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o dev projeler ve değerleri...

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçede?

Enflasyondaki yükselişle beraber konutlardaki aidat fiyatları da uçtu. Aidatlar yüzde 27'lere varan oranlarda arttı. Bazı konut projelerinde aidatlar 3 bin 500 TL'lere kadar çıkıyor. Peki İstanbul'da aidatlar nasıl değişti? En yüksek aidat hangi ilçede?

Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı yaptığı açıklamada projelerin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Peki Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Kiracı hangi giderleri öder?

Apartmanın ihtiyaçları için kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor.Bu aidatlar apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için harcanıyor. Peki kiracı aidat ödemek zorunda m? Kiracı hangi giderleri öder?

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Son 5 yılda büyük projelerin yüzde 95’ini Türk bankaları finanse etti!

Son 5 yılda gerçekleşen ve değeri 67 milyar doları bulan dev projelerin yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi geri kalanı öz kaynakla gerçekleşti. Projelerin yüzde 95’i Türk Bankaları tarafından finanse edilirken, yabancıların payı çok kısıtlı kaldı.

hangi projelerin aidatları düşük Haberi

hangi projelerin aidatları düşük


Markalı konut projelerinde sunulan otelleri aratmayan hizmetler, sosyal donatılar, peyzaj alanları, güvenlik ve akıllı ev teknolojileri sadece daire fiyatlarını etkilemiyor, kira tutarındaki aidatları da beraberinde getiriyor.


İstanbul’un değerli lokasyonlarında, rezidans hizmeti veren projelerde aidatlar, kira bedellerini aratmıyor. REIDIN’in ilk kez açıkladığı ‘Konut projeleri aidat değerleri’ araştırmasına göre, İstanbul’da metrekaresi 1.02 liraya da 13.16 liraya da aidatı olan projeler bulunuyor. Buna göre, 100 metrekarelik bir evin aidatı 1.316 liraya kadar yükselebiliyor.


Bölge ve hizmet etkili


Rapora göre, Türkiye’de en yüksek aidat bedelleri İstanbul’daki projelere ait. İstanbul’da metrekare başına 21 kuruş aidat ödenen proje de var, 13.16 lira ödenen de var. Bu fark, ilçelerin satış ve kira fiyatlarıyla paralellik gösteriyor. Fiyatların halihazırda yüksek olduğu ilçelerde, aidatlar da yükseliyor. Aidat değerleri lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut...