26 / 04 / 2024

hangi statların açılışları gecikti

hangi statların açılışları gecikti

Türkiye'nin farklı şehirlerine 29 stadyum inşa edileceği açıklandığında, hem kulüpler hem de taraftarlar sevinmişti. Fakat bir türlü statlarına kavuşamadılar. Sadece 5 stadyumun inşaatı tamamlanırken bazılarında çivi bile çakılmadı.

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Su Şurası'nda açılışlarının gerçekleştirildiği duyurulan tesisler mecliste!

Su Şurası'nda açılışlarının gerçekleştirildiği duyurulan tesisler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

H&M Home mağaza açılışlarını hızlandırdı!

H&M, Türkiye'deki yatırımlarına dolu dizgin bir şekilde devam ediyor. H&M Home mağazalarının açılışı hızlandı. Bu konseptteki ilk mağaza Capitol AVM'nin yanında hizmete girdi.  

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ciro kirasına geçmeyen AVM’lere ilişkin konuştu. BMD üyesi markalarla yapılan değerlendirmeler ışığında 1 Haziran’da ciro kirasına dönmeyen veya tatmin edici kira indirimi yapmayan AVM’lerde mağaza açılışlarının ticari açıdan çok riskli olduğu belirtildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açılışlarını yapacağımız hastaneler sağlık altyapımızı daha da güçlendirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi başta olmak üzere bugüne kadar hizmete aldığımız dev eserlerle önümüzdeki günlerde açılışlarını yapacağımız hastaneler sağlık altyapımızı daha da güçlendirmiştir" dedi...

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!

Uluslararası güvenlik şirketi Securitas’ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, AVM’lerde yeni dönemin başladığı, İstanbul’da bazı AVM’lerin test açılışlarını yapmayı planladıklarını anlattı.

Özel okul açılışlarına 'teminat şartı' çağrısı!

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dal, ''Mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli'' dedi.

Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu!

Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu. İlkbaharda kapılarını açacak parka giriş ücreti 25 lira olacak.

Tema İstanbul Köprüsü yarın açılıyor!

Tema İstanbul’un yatırımcıları TEM trafiğine çözüm oluyor. Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur – Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon TL yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları yarın açılıyor.

Ankara YHT Garı bugün açılıyor!

Ankara YHT Garı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açılıyor. Gardan günde 50 bin yolcu seyahat edecek.

Tarsus Tozkoparan Taziye Evi yarın açılıyor!

Tarsus Belediyesi her mahallenin ihtiyaçları ve taleplerine göre hareket ederek, hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Tarsus Tozkoparan Taziye Evi yarın açılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye’nin gurur köprüsü, yarın açılıyor. Dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde açılış öncesi son rötuşlar yapılıyor.

hangi statların açılışları gecikti Haberi

hangi statların açılışları gecikti

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suat Kılıç döneminde stadyum seferberliği başlatmıştı. Yıllardır stadyum hasreti çeken Bursa, Eskişehir, Konya, Sivas, Gaziantep ve Ankara gibi şehirlerin takımlarına ve taraftarlarına müjde verildi. Peyderpey 29 stat projesi açıklandı. 


Birçoğunun ihalesi yapıldı, inşaatlara başlandı. Aradan yıllar geçti ama projelerin çoğu tamamlanamadı. Üstelik stat inşaatları için yüklenici firmalara verilen süreler de çoktan doldu. 


SADECE 5 STAT AÇILDI 

Bu süreçte sadece Konya, Bursa, Antalya, Mersin ve Afyonkarahisar’daki stat inşaatları tamamlandı. Bursa ve Afyon’da 2 yıl, Konya ve Antalya’da ise yaklaşık 15 ay gecikme oldu. Bu süreçte sözleşme fesihlerinden doğan süre kaybı etkili oldu. Mersin’de ise ihaleyi kazanan firmaya yasak gelince inşaatta kısa bir gecikme yaşandı. 


MALİYETLER KATLANDI 

Stat inşaatları devam ederken maliyet rakamları da arttı. Örneğin; 120 milyon liraya yapılacağı belirtilen Bursa’daki...