26 / 04 / 2024

Harran konik kubbeli ev

Harran konik kubbeli ev

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, farklı mimari yapılarıyla dikkati çeken 250 yıllık konik kubbeli evler, iklim şartlarından etkilenmemesi için belirli periyotlarla kış öncesi bakımdan geçiriliyor.

KPSS’ye giren herkes başvurabiliyor! Harran Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacak!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Harran Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde ve hastanelerinde istihdam edilmek üzere toplamda 109 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 6 Mart 2023.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Evinize indirimli fiyatıyla HM şıklığı katın! 8 Eylül 2022 HM Fiyat listesi...

İkonik parçalarıyla hepimizi büyüleyem HM markasının kurmuş olduğu HM Home, indirimli ürünleriyle sizleri bekliyor. Değişik tasarımlarıyla bizleri mest eden HM Home, indirimli tasarımlarıyla, evinde modayı hissetmek isteyen herkesi mağazalarına davet ediyor. Işte 8 Eylül 2022 Fiyat listesi...

Koniküre Mimarlık Mühendislik Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koniküre Mimarlık Mühendislik Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Hunberk Kanıbelli tarafından kuruldu.

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Taksim'de inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre;  kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başladı.

İkonik İnşaat Limited Şirketi kuruldu! 

İkonik İnşaat Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Mutlu tarafından kuruldu! 

FETÖ’den el konulan binalar kamu hizmetinde kullanılacak! 

FETÖ'ye ait olduğu ortaya çıkan, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Kubbeli Mahallesi'ndeki 3 katlı binanın kamu hizmetinde kullanılmasına karar verildi...

Kim Kardashian'ın ‘evsiz kubbeleri’ yıkıldı!

Kanye West ve eşi Kim Kardashian'ın yaşadığı Calabasas bölgesinde evinin yakınında evsizler için inşa ettirdiği kubbeli binalar, gerekli inşaat izinlerinin alınmadığı nedeniyle yıkımı gerçekleşti.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Harran konik kubbeli ev Haberi

Harran konik kubbeli ev


İlk İslam üniversitesi kalıntıları, Emeviler dönemine ait Ulu Cami gibi tarihi mekanları ve mistik havasıyla her yıl pek çok yerli ile yabancı turisti ağırlayan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, farklı mimari yapılarıyla dikkati çeken 250 yıllık konik kubbeli evler, iklim şartlarından etkilenmemesi için belirli periyotlarla kış öncesi bakımdan geçiriliyor.


Harran ilçesiyle özdeşleşen, külah biçimindeki, kare veya kareye yakın bir altyapı üzerine bindirme tekniğinde örülerek oluşturulan konik kubbeli evler, ilçeye gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.


Her kümbetin bir odayı simgelediği, kubbe sayısının hane halkının maddi durumunu göz önüne serdiği evler, farklı mimarisiyle de ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.


Harcında gül yağı, saman, toprak ve yumurta akı kullanılan, mimari yapısı ve malzemeleri sayesinde yazları serin, kışları ise sıcak tutma özelliğine sahip evler, aşağıdan yukarıya doğru gittikçe daralan,...