19 / 04 / 2024

Hazine arazisi kiralık

Hazine arazisi kiralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hazineye ait arazileri ekonomiye kazandırmak için çalışmalara başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki araziler küçük esnafa 49 yıllığına kiralanacak.

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!

Muş Hasköy'de 478 bin metrekare civarındaki hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Nüfusuna kayıtlı olduğu köyünde hiçbir toprağı olmayıp çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara Hazine arazileri kiralık olarak verilecek. Kira bedelleri de peşin veya dört eşit taksitle ödenebilecek.

16 bin kişiye 1.2 milyon dekar hazine arazisi kiralandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, tarım yapılması amacıyla tarımsal arazi edindirme çalışmalarına 195 köyde 15 bin 951 çiftçi ailesine, 1 milyon 27 bin 782 dekar hazine arazisi verildi.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Manavgat'ta 8 Turizm arazisi Varlık Fonu'na devredildi!

Manavgat ilçesinde yer alan turistik bölgelerdeki 8 turizm arazisi, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Hazine’den Varlık Fonu’na devredildi.

Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hüküm ve tasarrufları devlet tarafından yapılan hazine arazileri en fazla 10 süreyle kiraya verilebiliyor. İşte, hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Hazine arazisi kiralık Haberi

Hazine arazisi kiralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazineye ait araziler ekonomiye kazandırılacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan taşınmazlar küçük esnafa 49 yıllığına kiraya verilecek.

Türkiye Gazetesi'nden Sefa Bilgitekin'in haberine göre; sektörel ihtiyaçlar için alternatif kullanım alanları oluşturmayı planlayan Bakanlık, arazi tahsisi desteğinde bulunup yatırımların artmasına ve işsizliğin azalması için katkı da bulunmayı amaçlıyor.

Bakanlık, önümüzde bulunan 5 yıl olmak üzere her yıl 20 milyon metrekarelik hazine taşınmazını, yatırım teşviki vermek ve vatandaşa tahsis etmek amacıyla ilana çıkaracak.

Bakanlığın planları değerlendirildiği kentsel dönüşüme destek verilmesi için toplu konut yapılmak için ilan edilen yerler ile küçük sanayi sitesi için planlanan Hazineye ait taşınmazları kuruluşların kullanımına sunulacak. Bu kapsamda hem şehirlerin doğal afetlere dayanıklı olmasına olanacak sağlanacak hem de sanayi alanlarının merkezlerin dışına çıkartılmasına hız verilecek.

Diğer...