26 / 04 / 2024

Hazineye ait arazilerin kiracılara satışı

Hazineye ait arazilerin kiracılara satışı

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hâzineye ait tarım arazilerini 10 yıl boyunca kiralayanlar, kiralama süresi sonunda talep etmeleri halinde tarım arazilerini doğrudan satın alabilecek..

10 bin TL'ye arsa sahibi olmak mümkün! Kocaeli, Ankara, Manisa ve Alanya'da satışa çıkarılan araziler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni bir liste ile hazineye ait arazilerin ve arsaların satışını açıkladı. Buna göre, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor ve uygun fiyatlar ile de alıcılara sunuluyor. 

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazineye ait arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da üreticiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirip üretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hazineye ait arazileri kiralayan çiftçilerin ödemelerini erteledik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım üretimini desteklemek amacıyla hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği dile getirdi.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Hazineye ait arazilerin kiracılara satışı Haberi

Hazineye ait arazilerin kiracılara satışı

Hazineye ait tarım arazileri kiracılarına başvurmaları halinde doğrudan 10 yıllığına kiralanabilecek, kiralama süresi sonunda yine talep etmeleri halinde tarım arazilerini doğrudan satın alabilecek.

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun ile 4706 sayılı Hâzineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ek madde eklendi.

Kanuna göre imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hâzineye ait tarım arazilerini en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullandığı 31 Aralık 2017 tarihinden önce Bakanlıkça tespit edilen ve başvuru tarihi itibarıyla kullanımlarının halen devam ettiği belirlenen kullanıcılardan ecrimisil borçları bulunmaması şartıyla, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden on yıla kadar doğrudan kiralanabilecek.

Başvurular...