26 / 04 / 2024

her sene emlak vergisi ödenir mi

her sene emlak vergisi ödenir mi

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi yıl içinde iki taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi her yıl ödenir mi? Emlak vergisi hangi aylarda tarh olunur?

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.

Herşey Emlak Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Herşey Emlak Ve Ticaret  Limited Şirketi Maltepe’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hossameldın M.A Elagamy tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisiyle ilgili her şey!

Belediyeler tarafından toplanmakta olan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından her sene düzenli şekilde ödeniyor. Peki emlak vergisini kimler öder? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisine ilişkin tüm detaylar...

Emlak vergisi hesaplama 2020!

Türkiye'de bulunan gayrimenkul sahiplerinin her yıl her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama 2020...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Gayrimenkul sektörü her sene ivme kazanıyor!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, gayrimenkul sektörünün kamu ve özel sektörün dönem dönem hayata geçirdiği teşvik ve kampanyalar sayesinde de her sene ivme kazandığını ifade etti.

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Emlak vergisi tarihleri 2018!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi tarihleri 2018..

Emlak vergisinden muaf olanlar 2017!

Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malı olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergide muafiyetlikler de bulunuyor. Peki, emlak vergisinden muaf olanlar 2017 kimler?

her sene emlak vergisi ödenir mi Haberi

her sene emlak vergisi ödenir mi

Emlak vergisi her yıl ödenir mi?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi yıl içinde iki taksit halinde ödenebiliyor. Peki emlak vergisi her yıl ödenir mi?


Emlak vergisi her sene devlete ödenen vergi türlerinin arasında yer alıyor. Emlak vergisi her yıl hangi aylarda tarh olunur?


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için taksit ödeme tarihleri şu şekilde sıralanıyor;


1. taksit ödemeleri: Mart, Nisan ve Mayıs

2. taksit ödemeleri: Kasım ayı.


Emlak vergisi bilindiği üzere belediyelere ödeniyor. Ne kadar vergi ödeyeceğinizi ilgili belediyeden öğrenebileceniz gibi, kendiniz de hesaplayabiliyorsunuz.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, rayiç bedel üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1  ...