26 / 04 / 2024

hes\'ler

hes\'ler

Enerji yatırımı yaptığı bölgede yöre halkına sosyal sorumluluğunu yerine getirmek adına ne talep ettiklerini soran Zorlu Enerji, "Kadınlar için aerobik aleti" cevabı alınca şaşırdı

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Maçka'daki HES projelerine vatandaşlardan tepki!

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Trabzon'daki HES'ler çevreci engele takıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi.

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Veysel Eroğlu: HES'ler elektriğin sigortasıdır!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tabiatı tahrip etmeden, can suyunu bırakarak, dereleri kurutmadan HES'leri yapıyoruz, yapacağız" şeklinde konuştu.

Ordu'ya 17 HES daha yapılması planlanıyor!

Ordu'da özel sektör tarafından dereler üzerine kurulan 9'u faaliyette 13 HES sonra 17 HES'in daha yapılması planlanıyor. Şahin, "Bu HES'ler doğayı olumsuz etkileyecek. Dereler yok olacak, tarım alanları ve flora bundan olumsuz etkilenecek" dedi.

2015'teki projeler Türkiye’nin doğal güzellikleri için tehdit oluşturdu!

TEMA’nın hazırladığı rapora göre, madenler, HES’ler, nükleer santrallar gibi projeler doğal güzellikleri tehdit ediyor. TEMA Vakfı 2015 yılında çevre açısından en iyi ve en kötü olayları derledi.

HES'ler kasaya 8 milyar lira getirecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı.

Karadeniz'deki sel felaketinin nedeni HES'ler mi?

Artvin’de meydana gelen sel felaketinin ardından, çevre uzmanları Karadeniz’de çoğalan HES’lerin ekosisteme zarar verdiğini vurgulamıştı. Son 12 yılda Türkiye’de HES kurulu gücü iki katına çıktı.

Tokat Zile'de HES kararı iptal edildi!

Tokat'ta Çekerek Irmağı üzerine yapılmak istenen HES'ler için alınan acele kamulaştırma kararlan, bölge halkının 2 bin kişiyle jandarma saldırısına rağmen yaptığı eylemden iki gün sonra iptal edildi.

hes\'ler Haberi

hes\'ler

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, enerji yatırımı yaptıkları bir bölgede köylüye sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için neye ihtiyaçları olduğunu sorduğunu ve çok ilginç cevaplar aldıklarını söyledi. Yöre halkının kadınlar için aerobik aletleri talep ettiğini belirten Bursa, "Ben de bu talebi reddettim. Zaten kadınlar köyde sabahtan akşama kadar çalışıyorlar, bir de spor mu yapacaklar" diye konuştu. Bu gibi konularda çok ilginç taleplerle karşılaştıklarını belirten Bursa, "Bizim için sorun değil ama gerçekten o yörenin ihtiyacı olan bir konuda onlara yardım etmek istiyoruz ve bu konularda çalışma yürütüyoruz" dedi. Enerji yatırımı yaptıkları yerlerde birçok sosyal yatırım yaptıklarını belirten Bursa, "Aynı bölgede üniversiteyi kazanan herkese burs vaat ettik. Bugüne kadar da 81 öğrenciye burs verdik" dedi. Zorlu Grubu olarak yaptıkları enerji...