27 / 04 / 2024

Hikmet Haspolatlı kim

Hikmet Haspolatlı kim

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı: " Ülkemiz, ciddî afet tehdidi altında olan bir bölgede ' dedi...

Bakanlık, Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kütahya Pazarlar'da hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu.

Hikmet Haspolatlı: Dönüşümün değer artışı vatandaşa kalacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage'ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesini (İNDER)öncülüğünde başlatıyor.

Kentsel dönüşüm paneli Elazığ'ın sorunlarını çözecek!

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın ilk oturum başkanlığını yaptığı panele, Çevre Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve birçok kişi katıldı.

Malatya Darende Çarşısı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki çok sayıda işyerinin yenileneceğini söyledi. Hikmet Haspolatlı Darende'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu.

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Buca Nazım Hikmet Parkı 15 Ocak'ta açılacak!

Buca Belediye Meclisi, Yenigün Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla yapılan ve 15 Ocak’ta açılması planlanan parka, şair Nazım Hikmet’in adının verilmesi kararını aldı..

Ali Hikmet Velioğlu: İnşaatta en büyük eksik yerinde denetim!

Ankara İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu ile inşaat sektörünü enin boyuna konuştuk. Son Zamanlarda yaşanan iş kazalarına da değinen Velioğlu bu konuda sadece işveren değil, işçilerinde kusurlarının olabileceğini söyledi...

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Hikmet Haspolatlı kim Haberi

Hikmet Haspolatlı kim

Sel, heyelan, deprem gibi afetlerden dolayı ciddî mal ve can kaybı yaşandı. Afetlere karşı savunmasız bir yapı stoğumuz mevcut" dedi. Tekirdağ'da, Çorlu Iş insanları ve Sanayiciler Derneğince (ÇISAD) "Trakya Kentsel Dönüşüm Zirvesi" gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Çorlu'da bir otelde düzenlenen toplanüda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün, Van depreminin ardından ülke gündeminde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Hiikümetin kentsel dönüşüm anlamında ciddî çalışmaları olduğunu belirten Haspolatlı, "Ülkemiz ciddî afet tehdidi altında olan bir bölgede. Sel, heyelan, deprem gibi afetlerden dolayı ciddi mal ve can kaybı yaşandı. Afetlere karşı savunmasız bir yapı stoğumuz mevcut. Van depremi sonrası çalışmalarımız lıızlaııdı ve kentsel dönüşüm için start verildi" dedi. Haspolatlı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında...