19 / 04 / 2024

hindistan ngs projesi

hindistan ngs projesi

Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin enerji potansiyeli önemli ölçüde güçlendi. Hindistan’da Rus projeleri kapsamında inşa edilen Kudankulam NGS’nin ilk 1000 MW’lik ünitesi bu haftadan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hindistan'daki toplu konut projesinin mermerleri Manisa'dan!

Hindistan'da yapılacak en büyük toplu konut projesi için Merkezi Bursa'da bulunan bir firma, 3 yıl boyunca binlerce ton mermer ihraç edecek.

TAEK Akkuyu NGS'ye inşaat lisansı verdi!

TAEK, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verdi..

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

Hindistan'da Akıllı Şehirler projesi başlıyor!

Hindistan'da artan nüfus ve gelişen ekonomi nedeniyle şehirleri biçimlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen "Akıllı Şehirler" projesi kapsamındaki 20 kent belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı M. Venkaiah Naidu, 5 yıl sürecek projeni söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali Rus değil Türk projesi!

Türkiye’nin ilk nükleer santralı Mersin Akkuyu’nun Türkiye’nin projesi olduğunu söyleyen Akkuyu NGS Genel Müdürü Fuad Akhundov Rus teknolojisi eleştirilerine cep telefonu örneğiyle yanıt verdi: “Herkesin elinde Kore yapımı telefon var”

Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin bugün gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme komisyonu toplantısı tamamlandı.Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor.

Hindistan’daki nükleer santralin ilk ünitesi tam kapasiteyle çalışmaya başladı!

Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin enerji potansiyeli önemli ölçüde güçlendi. Hindistan’da Rus projeleri kapsamında inşa edilen Kudankulam NGS’nin ilk 1000 MW’lik ünitesi bu haftadan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

Akkuyu NGS Projesi'nin inşaatının yüzde 80'lik bölümüne Türk firmalar dahil edilecek!

Akkuyu NGS AŞ Ana Müteahhidi JSC Atomstroyexport'un Türkiye Üretiminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Anatoliy Andiyanov, 20 milyar dolarlık Akkuyu NGS Projesi'nin inşaatının yüzde 80'lik bölümüne Türk firmalarının dahil etmek istediklerini bildirdi...

Akkuyu Nükleer santralin yapımında Türk firmaların sayısı artacak!

Akkuyu NGS AŞ Ana Müteahhidi JSC Atomstroyexport'un Türkiye Üretiminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Anatoliy Andiyanov: "20 milyar dolarlık Akkuyu NGS Projesi’nin inşaatının yüzde 80’lik bölümüne Türk firmalarını dahil etmek istiyoruz" dedi...

Limak Holding Hindistan'da 1.000 Mw'lık baraj inşa edecek!

Limak, Hindistan'ın 1.4 milyar dolarlık en büyük enerji projesi ihalesinde sona geldi. Hindistanlı Patel Engineering ile ortak ihaleye giren şirket, ülkede 1.000 Mw'lık dev baraj inşa edecek...

Akkuyu NGS Projesi'ndeki ilk nükleercilere 3 bin dolar maaş verilecek!

Akkuyu NGS Projesi'nin en yüksek inşaat döneminde 12 bin 500, işletme aşamasında ise yaklaşık 4 bin kişinin istihdamı söz konusu olacak. Projede 15 bin civarında iş pozisyonu yaratılması bekleniyor...

Akkuyu NGS'nin ÇED başvurusuna red geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ tarafından Mersin Gülnar'daki Büyükeceli Beldesi’nde yapılması planlanan “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi”ne ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nu şeklen reddetti...

hindistan ngs projesi Haberi

hindistan ngs projesi

İlk kez ünite 22 Ekim 2013 tarihinde işletmeye alınmıştı. Bu yılın Mayıs ayından beri Kudankulam NGS yüzde 90 kapasitesiyle çalışıyordu. Şu an NGS’de bir ay sürecek test çalışmalar yapılıyor.


Tamil Nadu Elektrik Düzenleme Komisyonu, bu test çalışmalarının sonuçlarını göz önünde bulundurarak ünitenin devreye alınması ile ilgili nihai kararı verecek. Enerji ve Güvenlik Merkezi Müdürü Anton Hlopkov, bu dönemin Hindistan’da olumlu imaja sahip olan Rus atom enerji sektörü için çok önemli olduğunu kaydederek şunu söyledi:


‘İkinci ünitenin inşaatı neredeyse tamamlandı. Üçüncü ve dördüncü ünite yapımı için ilk sıradaki tasarım çalışmalarına yönelik sözleşmenin imzalanması tamamlanmak üzere. Santralin ikinci aşamasındaki inşaat çalışmaları için Ana Çerçeve Anlaşması'nın onaylanması da son aşamada. Bu bağlamda şu an yürütülen test çalışmalarının başarıyla sonuçlanması çok önemlidir tabii. Şunu söylemek...