26 / 04 / 2024

hisar köyü sit alanı

hisar köyü sit alanı

Bakanlığın Denizli'deki Hisar Köyü'nü taşımasına bölge halkı izin vermiyolar...

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

İzmir'in Lübbey Köyü SİT alanı ilan edildi!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey köyü kentsel SİT alanı ilan edildi. Lübbey için Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak.

Kadıköy Rasimpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Rasimpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Şereflikoçhisar'daki köy konakları tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Şereflikoçhisar ilçesi Büyükkışla ve Akarca mahallerinde Özel İdare zamanında yapımına başlanan köy konaklarının tamamlanması kararlaştırıldı...

Kadıköy Hasanpaşa Kurbağalıdere imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy Kurbağalıdere Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Eskişehir Kümbet Köyü koruma istiyor!

Seyitgazi Belediyesi Meclis Üyesi ve Kümbet köyü eski Muhtarı Seydi Kanat, birinci derece sit alanı olan köy ve çevresinin korunması için görevli atanmasını istediklerini söyledi.

Ankara Şereflikoçhisar büyük bir dönüşüm yaşıyor!

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasının ardından yatırımların arttığı Şereflikoçhisar büyük bir dönüşüm yaşıyor. İlçe, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım ve asfalt çalışmalarıyla daha modern ve yaşanılabilir bir ilçe haline geldi.

1981 yılında Kadıköy ve çevresi SİT bölgesi ilan edilmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Kadıköy ile birlikte 10 semti SİT bölgesi ilan etmiş. Kadıköy'de çevresinde yeşil ve tarihi kalıntı olan arsaya 3 kattan yüksek bina yapılamayacakmış.

hisar köyü sit alanı Haberi

hisar köyü sit alanı
Denizli Sarayköy'deki Attuda Antik Kenti üzerine kurulu Hisar Köyü'nün taşınmak istenmesine bölge sakinleri direniyor. Bölge sakinlelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla mücadeleri yıllardır devam ediyor. Bakanlık tarafından köy sit alanı olarak ilan edildi. Bakanlık, köyün 2 kilometre uzağındaki Çamlar Mevki'ne taşınmasını istedi.  Bölge halkı köylerinin taşınmasına sitem...