25 / 04 / 2024

hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi

hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu sahipleri izale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Bir taşınmazın mülkiyet hakkı sadece bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Bu durumlarda ortaklık giderilebiliyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu tapuya hisseli tapu deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak biliniyor. Peki, hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Hisseli tapu ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu ayrılabilir mi? Hisseli tapu ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası!

Hisseli tapuların satışı için tüm hissedarların onay vermemesi halinde ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır? Dava, hangi mahkemede açılır?

Hisseli tapularda ortaklığın giderilmesi!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılıyor. Peki, hisseli tapularda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O işlemi yapmazsanız başınız derde girecek! 

Gayrimenkul satışlarında  hisseli tapu sahibi olunanların dikkat etmesi gereken önemli maddeler bulunuyor. Bu noktaları göz ardı edenlerin ise başı derde giriyor. İşte hisseli tapuda dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Hisseli tapuda kiracı nasıl çıkarılır? Mirasçılardan biri evi kiralayabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bazı hususları merak etmektedir. Hisseli tapulu bir eve kiracı alınır ise onu çıkarabilmek mümkün müdür? İşte detaylar!

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli tapu ayrılabilir mi?

Hisseli tapu sahiplerine sorun çıkartabilir. Böyle durumlarda bu tapu sahipleri ayrılmasını isteyebiliyor. İşte bu konudaki detaylar!

hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi Haberi

hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. 


Genellikle ortaklığa konu olan taşınmazın satışı için anlaşmazlıkların yaşanması halinde açılan bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Ortaklığın giderilmesi davasını hissedarlardan her biri ayrı ayrı açabileceği gibi birden fazla hissedar diğer paydaşlara karşı da açabiliyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?


Satışı isteyen kişiler ortaklığın giderilmesi davası ile mahkeme kararıyla satışı sağlayarak satış bedelinin mirasçılara veraset ilamındaki paylarına göre dağıtılmasını sağlayabiliyor.


Davalı durumunda olan paydaşların da davacılar gibi taşınmazdaki ortaklığın ne şekilde giderilmesi gerektiğine ilişkin talepte bulunma hakları bulunuyor.


Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dilekçe örneği:


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR...