26 / 04 / 2024

Hollanda kira protestosu

Hollanda kira protestosu

Hollanda'da çok sayıda eylemci, ev bulma sorunu ve kira zamlarına yönelik protesto düzenledi. 

Hollanda'da konut krizi büyüyor!

Hollanda'nın Amsterdam kentinde konut krizi büyümeye devam ediyor. Kentte 15 binden fazla kişi konut sorunları için protesto düzenledi. 

Hollanda'da konut azlığı ve kira artışları protesto edildi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce gösterici, konut bulma sorununu ve yüksek kiralar protesto etti.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi?

Hollanda, ülkede 300 bine dayanan konut açığı ile fahiş kiralara müdahalede bulunarak “tavan fiyat” uygulamasını hayata geçirmişti. Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

Hollanda'da konut azlığı ve kiralar protesto edildi!

Hollanda'da çok sayıda eylemci, ev bulma sorunu ve kira zamlarına yönelik protesto düzenledi. 

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!

Hollanda'da yükselen kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa döküldü. Rotterdam'da önceki gün düzenlenen protesto yürüyüşüne politen sert müdahale geldi.

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Hollanda'da konut azlığı ve kira artışları protesto edildi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce gösterici, konut bulma sorununu ve yüksek kiralar protesto etti.

Kira protestosu markalara Bursa Marka AVM'de kepenk indirtti!

Yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.

Isparta'da öğrencilerden kira protestosu!

Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, şehirdeki apart ve evler için yüksek kira istendiğini öne sürerek, durumu protesto etti, 300 kişilik grup, "Isparta uyuma, öğrencine sahip çık", "Yolunacak kaz değiliz" sloganları attı...

Kate Moss'un mahallesinde kira protestosu!

Londrada ünlülerin mahallesindeki 5 odalı evi Polonyalı gençler kiraları protesto için işgal etti. İngilterede yaşayan Polonyalı 6 genç, 4 milyon sterlinlik (11.7 milyon TL) bir evi işgal ederek yerleşti

Varyap Meridian'da en pahalı kira 7 bin 500 Euro olacak!

İstanbul' da kira fiyatı ile en pahalı daire olacak projenin dışında yaşamın başladığı diğer rezidans projelerindeki kiralar ise değişkenlik gösteriyor...

Hollanda kira protestosu Haberi

Hollanda kira protestosu

Hollanda'nın Utrecht şehrinde Jaarbeurs Meydanı'nda konut sorunu ve kira fiyatları için protesto yapıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre; gösteriye yüzden fazla kişi katıldı. Gösteride yapılan konuşmalarda, yükselen konut fiyatları, kiraların artması sosyal konut bekleme zamanının uzunluğu ve özel sektörde uygun ev bulmanın zorluklarına vurgu yapıldı. 

Konut krizini ortadan kaldırmasına yönelik çalışmalar yapılmasını sağlamak için toplu bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altı çizilirken herkese daha uygun fiyatlı konut ve konut güvenliği için hükümetin müdahale etmesi ve önlem alması istendi. 

Daha sonra yürüyüş yapan eylemciler "Yaşamak bir haktır" ve "Bekleme listesinde yaşayamazsın" pankartı ile "Yaşamak istiyoruz", "İnsanlık pazarın üstündedir", "Rutte 10 yıldır iktidarda, evsizlerin sayısı iki katına çıktı" ve "Evler insanlar içindir, kar yapmak için değil" yazılı dövizleri taşıdı.

Çok sayıda polisin...