25 / 04 / 2024

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi



Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin konuyla ilgili olarak derlemiş olduğu bilgiye göre, Hollanda'daki konutların yüzde 42'lik kısmında kiracılar yaşıyor. Bu da Hollanda'da 3 milyondan fazla evde kiracı bulunduğu anlamı taşıyor.

Hollanda da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda Hollanda modeli nedir?

Son dönemlerde ülkedeki konut piyasasında arz sıkıntısı da yaşanıyor. Hollanda'da toplamda 300 bin civarında konut açığı olduğu bildiriliyor.

Ülkede son dönemde kiralar hızla yükselirken, özellikle düşük ve orta gelirliler konut bulmakta bazı ciddi sıkıntılar çekiyor. 


Geri Dön