18 / 04 / 2024

Hollanda modeli kira

Hollanda modeli kira

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Ev sahiplerinden tarifeli kira modeli: Yıllık mı, aylık mı ödeme yapacaksınız?

Ev sahipleri, kiralık evler için şimdi de tarifeli kira modeli geliştirdi. Bu yöntem sayesinde ev sahipleri, hem peşin hem de aylık ödeme için tarife oluşturulabiliyor. İşte ayrıntılar...

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi?

Hollanda, ülkede 300 bine dayanan konut açığı ile fahiş kiralara müdahalede bulunarak “tavan fiyat” uygulamasını hayata geçirmişti. Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Konut kiralarına Hollanda modeli geliyor!

Bir süredir hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmeye çalışan hükümet, menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na verme zorunluluğunu resmen getirildi.

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

Hollanda'da konut azlığı ve kiralar protesto edildi!

Hollanda'da çok sayıda eylemci, ev bulma sorunu ve kira zamlarına yönelik protesto düzenledi. 

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!

Hollanda'da yükselen kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa döküldü. Rotterdam'da önceki gün düzenlenen protesto yürüyüşüne politen sert müdahale geldi.

Hollanda modeli kira Haberi

Hollanda modeli kira

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin konuyla ilgili olarak derlemiş olduğu bilgiye göre, Hollanda'daki konutların yüzde 42'lik kısmında kiracılar yaşıyor. Bu da Hollanda'da 3 milyondan fazla evde kiracı bulunduğu anlamı taşıyor.

Son dönemlerde ülkedeki konut piyasasında arz sıkıntısı da yaşanıyor. Hollanda'da toplamda 300 bin civarında konut açığı olduğu bildiriliyor.

Ülkede son dönemde kiralar hızla yükselirken, özellikle düşük ve orta gelirliler konut bulmakta bazı ciddi sıkıntılar çekiyor. 

Hollanda modeli nedir?

Hollanda'da kiralık konutlar "özel" ve "sosyal konutlar" şeklinde 2 ana gruba ayrılıyor. Hollanda genelindeki kiralık konutların yüzde 75'lik bölümü sosyal konut kapsamında. Söz konusu...