19 / 04 / 2024

Horhor Hamamı son durum

Horhor Hamamı son durum

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

V. Murad Av Köşkü hamamının restorasyonuna tepki!

2014 yılında başlayan inşaat çalışmaları sonrasında V. Murad Av Köşkü'nün son görünümü tepki topladı. Hamam restorasyon sonrası ‘oldukça modern’ bir görünüme kavuştu. 

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu 2017'de bitecek!

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Manisa Gülgün Hatun Hamamı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi. Tarihi hamamın mekanik yerden ısıtma tesisatı ve mermer kaplama çalışmaları tamamlandı.

Manisa Tarihi Gülgün Hatun Hamamı restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi.

Bitlis Merkez Hamam ne zaman açılacak?

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından yapımı biten Merkez Hamam’da son aşamaya gelindi. Merkez Hamam, Ahlat taşı ile inşa edildi.

Aydın Paşa Hamamı yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

70 bin TL'ye evde hamam keyfi!

Jakuzi, küvet ve duş sistemleri üreticisi Src Yapı’nın sahibi Abdurrahman Sürücü, son dönemde artan talep üzerine evlere özel 70 bin liraya varan hamam ürettiklerini söyledi

İncirli Hamamı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve açılış için son hazırlıkların yapıldığı İncirli Hamamı, kent siluetindeki ihtişamlı yerini aldı

BMT'nin son projesi Ütopya, Monaco Yat Show'un yıldızı oldu!

İngiliz firması BMT'nin son projesi 'Ütopya', Monaco Yat Show'un yıldızı oldu. 'Yüzen ada' olarak lanse edilen yatta, 11 oda, 2 sinema salonu, 2 hamam, 2 masaj odası, 4 yüzme havuzu, 1 oyun odası ve 4 helikopter pisti bulunuyor

Restore edilen Hürrem Sultan Hamamı'nda son hanedan!

5. Muratın torunlarından Osman Selahattin Osmanoğlu, Sultan Süleymanın, Hürrem Sultan için Mimar Sinana yaptırdığı Ayasofya Hürrem Sultan Hamamını ziyaret etti. Osmanoğlu, restorasyon çalışması tamamlanan hamamda yıkanmayı da ihmal etmedi

Adem Yılmaz Ortaköy Hamamı'nı Türk spası yapacak!

Mimar Sinan'ın son eseri tarihi Ortaköy Hamamı'nı da alan Delta Mobilya'nın patronu Adem  Yılmaz, orayı ise Türk spa'sı yapacakmış...

Prime Development yatırımlarındaki son gelişmeleri anlatacak

Prime Development yatırımlarına ilişkin yaşanan son gelişmeleri paylaşacak

Horhor Hamamı son durum Haberi

Horhor Hamamı son durum

İstanbul'n Fatih ilçesinde yer alan Horhor Hamamı için satış kararı  alındı. Sputniknews'te yer alan habere göre; 1562 senesinde  Has Odabaşı Behruz Ağa tarafından inşa edilen Horhor Hamamı hisse sahipleri tarafından 29 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

638 metrekarelik arsada yer alan hamam 558 metrekare büyüklükte. Satışa çıkarılan hamam  Tescilli Anıt Eser olduğu için, 1. derecede Koruma Bölgesinde bulunuyor. Aynı arsada yer alan 80 metrekarelik alan da konut olarak kullanılıyor. 

1756’da yılında meydana gelen büyük yangın nedeniyle hamamın 3'te birinin kullanılamaz duruma geldiği biliniyor. Osmanlı döneminde sarayın önemli isimlerine hizmet veren 30 odalı, 3 katlı hamam yeni sahiplerini bekliyor. 

"Hamam 1917 yılından beri bizde"

Hamamın 4. nesil hisse sahibi Turgay Kurt, hamamın satış sebebini şu sözlerle anlattı: 

Kurt, "Hamam 1917 yılından beri bizim ailemizde ve bu...