27 / 04 / 2024

İBB Meclisi gayrimenkul satışı

İBB Meclisi gayrimenkul satışı

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Bb Int Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Int Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Batuhan Bahıtlı tarafından kuruldu.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Bilal Toprak ve Bünyamin Toprak tarafından kuruldu.

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

İBB Meclisi’nde ortak 'kentsel dönüşüm' kararı!

İBB Meclisi, Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Buna göre, kentsel dönüşüm çalışmalarının teşvik edileceği açıklandı.

İBB Meclisi gayrimenkul satışı Haberi

İBB Meclisi gayrimenkul satışı

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde süreli 3 araştırma ve inceleme komisyonu kurulması teklifi, gerçekleştirilen konuşmalar ve yapılan tartışmaların ardından onaylandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İBB Meclisi oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un üstlendiği başkanlıkla, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Cumhur İttifakı ismine AK Parti ve MHP Grup Başkanvekillerinin imzaladığı karar teklifte mecliste 3 tane süreli araştırma komisyonu kurulması amacıyla önerge sunuldu. 

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz'ın okuduğu "Yatırım ve Projeleri İzleme ve Araştırma Komisyonu" kurulması önerildi.

Türkyılmaz, ihaleler, yatırım ve hizmet amaçlı şekilde gerçekleştirilen ihaleler ile amaçlanan projelerin ve yatırım çalışmalarının araştırılması, güncel ilerlemelerin belirlenmesi, varsa eksikliklerin tespit...