25 / 04 / 2024

icra iflas sistemi yeni hali

icra iflas sistemi yeni hali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu kapsamında çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kurulacak.

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sistemi alarm veriyor. Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi. İki iflas kararı Avrupa borsalarında sert düşüşlere yol açtı.

İcra ve iflas harçları 2022!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibi tarafından bu yıl tahsil edilecek bedeller belli oldu. İşte icra ve iflas harçları 2022...

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

İcra iflas dosyalarında pandemi artışı!

Adalet Bakanlığı’nın verileri, Türkiye genelinde giderek daha da fazlalaşan ekonomik krizi bir kez daha ortaya çıkardı. 

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Peki teklifte neler düzenlendi? İşte ayrıntılar...

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

İcra dosyaları pandemide arttı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 1 Ocak- 14 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 754 bin 926 yeni dosya geldiğini belirtti. Bulut, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İcra ve iflasa yeni düzen! TBMM’ye sunulacak!

Devlet, icra, iflas ve konkordatoyla yasal uygulamaları yenileme kararı aldı. İcra, iflas ve konkordatoyla ilgili yasal düzenlemenin bayram sonrasında TBMM’ye sunulması planlanıyor.

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 3 yıldaki icra ve iflas dosyası verileri meclis gündeminde!

2019, 2020 ve 2021 yıllarındaki icra ve iflas dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

icra iflas sistemi yeni hali Haberi

icra iflas sistemi yeni hali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu iş dünyasının yüzünü güldürüyor.
Takvim Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, açıklanan yargı reformu kapsamda atılacak adımlar yatırımlara ivme katarak, ekonomiyi güçlendirecek ve küresel yatırımcı için Türkiye'yi güvenli liman yapacak.
İmar, çevre, enerjiye özel mahkemelerden icra iflas sisteminin yenilenmesine, tüketici uyuşmazlıklarında vekalet ücretlerinde KDV'nin indirilmesinden sulh komisyonlarının yenilenmesine kadar birçok yeni uygulama yaşama geçecek.

İşte bazı düzenlemeler:

 Çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların daha hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kurulacak.  Yatırımcı hakları; kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde şeffaf, adil ve teşvik edici uygulamalarla güçlendirilecek.  Sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak.  Alacaklı ve borçlu arasındaki hassas dengenin gözetilmesi suretiyle, icra satış sistemi yenilenecek. Takiplerde vatandaşlara yansıyan maliyetler azaltılacak.  İcra harç ve masraflarının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.  Tüketici uyuşmazlıkları gibi...