18 / 04 / 2024

İcra işlemleri durduruldu mu

İcra işlemleri durduruldu mu

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

FETO'nün 1.174 taşınmazının satış işlemi durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla FETÖ şirketlerinin tapuya kayıtlı gayrimenkuller listelendi. Yapılan araştırma sonucu 1.174 taşınmazın satış ve devir işlemleri durduruldu.

5 milyon tapu işlemi durduruldu!

Tüm tapu müdürlüklerine gönderilen resmi yazıyla alım-satım işlemleri durduruldu. FETÖ üyelerinin mal varlıklarını satmasını önlemek için alınan tedbir kararı, işlemler tamamlanana kadar devam edecek.

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Fikirtepe'deki kamulaştırma işlemleri hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyunda Fikirtepe'deki kamulaştırma işlemlerinin durdurulduğu yönünde bir algı oluşturulduğunu belirterek, kamulaştırma işlemleri hakkında duyuru yayımlandı. İşte bakanlığın Fikirtepe'deki son durum hakkında açıklaması...

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

İcra işlemleri durduruldu mu Haberi

İcra işlemleri durduruldu mu

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. 

Enaf ve sanatkârlara müjde

Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklife göre COVİD-19 salgını nedeniyle 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

Yıl sonuna kadar durdurulacak

Görüşmeleri süren kanun teklifi eğer yasalaşırsa, yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemleri yapılamayacak. 

İCRA VE İFLAS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 2004 Sayılı ve 9/6/1932 Tarihli İcra ve İflas Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 
“GEÇİCİ MADDE 17- Bu Kanunun 60, 146, 148, 155, 156, 168 ve 171'inci maddeleri Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'na bağlı odalara kayıtlı üyeler açısından,...