16 / 04 / 2024

İcra takibi nasıl kesinleşir

İcra takibi nasıl kesinleşir

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunun tahsili için, icra takibi talebinde bulunabiliyor. Peki, İcra Müdürlüğü vasıtası ile başlatılan icra takibi nasıl kesinleşir?

Cari hesap nedir? Cari hesap takibi nasıl yapılır 2022?

Cari hesap, muhasebeyle ilgili bir terim olmakla birlikte, bir işletme sahibinin takibini iyi yapması gereken konular arasında yer alıyor. Peki, cari hesap nedir? Cari hesap takibi nasıl yapılır? 

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Tahliye taahhütnamesi icra takibi nasıl yapılır?

Tahliye taahhütnamesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi bildirmiş oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi icra takibi nasıl yapılır? Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?

Tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yalnız emlak alım satım işlemleri değil, tapu siciline işlenecek birçok işlem yapılabiliyor. Yapılan işlemin takibi internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracıya senet nasıl yapılır?

Taşınmaz malını kiraya veren ve kiracısına senet imzalatan ev sahibi, bu senetleri bankaya veriyor ve senetlerin takibi banka tarafından yapılıyor. Peki, kiracıya senet nasıl yapılır?

Cebri icra takibi nasıl yapılır?

Cebri icra, başlatılan icra sürecinde borçlunun yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda devletin otoritesi ile borçluyu borcunu ödemeye zorlamalarına cebri icra deniyor. Peki, cebri icra takibi nasıl yapılır?

İcra takibi nasıl kesinleşir Haberi

İcra takibi nasıl kesinleşir

İcra takibi nasıl kesinleşir?

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunu icra yoluyla tahsil etmek isteyebiliyor. Alacaklının İcra Müdürlüğüne başvuruda bulunması yeterli oluyor. İcra Müdürlüğü borçluya bir tebligat gönderiyor. Bu tebligat sayesinde borçlu bilgilendirilmiş oluyor.


İcra takibi işlemine borçlunun itiraz etme hakkı bulunuyor. Bu itirazı sözlü ve yazılı olmak olarak iki şekilde yapabiliyor. Yazılı olarak itirazda İcra Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapabiliyor. Sözlü itiraz da icra memurunun zapt tutması ve bu zaptın borçlu veya vekili ve icra memuru tarafından imzalanması üzerine gerçekşmiş oluyor. Haciz işlemi ilgili açıklamalara İcra ve İflas Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer veriliyor;


Haciz: 

1 – Talep Müddeti 

Madde 78 – (Değişik: 3/7/1940 - 3890/1 md.) 

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmişise itirazı kaldırıldıktan sonra...