20 / 04 / 2024

icra takipleri ertelenecek mi

icra takipleri ertelenecek mi

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Son dakika haberi! İcra takipleri durduruldu! Daha birçok yeni karar açıklandı! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında ilk düzenleme yayınlandı. Buna göre icra takiplerinin durdurulması başta olmak üzere birçok yeni karar yayımlandı. İşte detaylar…

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu'ndan 'Giresun' açıklaması: O faturalar ertelenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Afet bölgesindeki vatandaşlarımızın ilçelerimiz ve köylerimiz dahil olmak üzere GSM abonelerinin Ağustos ayı faturaları talepleri halinde bir ay ertelenecek." dedi.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

Demre Belediyesi'ne icra geldi!

Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, 2010- 2013 yıllarından kalan borç için belediyeye faiziyle 1 milyon 200 bin TL'lik  icra geldiğini söyledi.

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

7 yılda 10 milyon yeni icra dosyası!

CHP Hukuk Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek 2012'de 21 milyon olan icra dosyası sayısının geçen yıl 31 milyona ulaştığını söyledi.

Erol Özmandıracı’ya icra şoku!

Oyuncu Naz Elmas’ın eşi işadamı Erol Özmandıracı’ya eski sevgilisi Merve Nur Başbuğ, dava açtı. Özmandıracı hakkında icra davası başlatıldı.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

icra takipleri ertelenecek mi Haberi

icra takipleri ertelenecek mi

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu günler sadece ülkemiz için değil, dünya için söz konusu, bu tamam. Elbette olağanüstü tedbirler gerekiyor. Nitekim sağlıkla ilgili tedbirler açıklandı, kit imalatı, dezenfekte için malzemelerin üretimi ve nasıl kullanılacağı, hastanelerde tedbirler...

Ekonomik önlemler de açıklandı, biz yaştakilere (65 yaşını geçenleri kastediyorum) kolonya dağıtımı, KDV indirimi... Peki hukuki önlemler?

Neyi kastediyorum? İlk önlem olarak çok olumlu bir karar verildi, adliyelerde duruşmalar bir ay ertelendi. Zira özellikle duruşmaların yapıldığı günlerde duruşma salonlarında herkes iç içe. Hele hele icra dairelerinin durumunu anlatmam mümkün değil, insanlar sadece iç içe değil üst üste.

Bir iş için giren ancak akşama çıkıyor. Bunu önlemek lazım. Dolayısıyla icra...