29 / 03 / 2024

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.



TOKİ Başkanlığı, bir basın organında yer verilen "TOKİ'nin kasasındaki şüpheli işler" başlıklı yazıda yer alan iddialar üzerine yazılı açıklamada yayınladı.

Açıklamada, haberde konu edilen araçla ilgili yapılan incelemelerde TOKİ'ye ait böyle bir araca rastlanmadığı belirtilirken TOKİ’ye ait olmayan araç üzerindeki haciz işlemlerin de TOKİ’nin borçlu olmasının da söz konusu edilemeyeceği savunuldu.

Aynı yazıda birçok özel bankaya atıf yaparak TOKİ’nin bazı bankalardaki hesaplarında hiç para olmadığı, bunların da üzerinde haciz olduğu iddialarına yer verildiği ifade edilen açıklamada, TOKİ'nin Kamu Haznedarlığı Tebliği'ne tabi olduğu, karar uyarınca devlet bankaları ile çalıştığı, özel bankalarda mevduat hesabı bulunamayacağı bildirildi. Söz konusu açıklamada, idarenin tüm ödemelerini Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirdiği vurgulandı.


Geri Dön