16 / 04 / 2024

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.



Toplu Konut İdaresinin, 2022’nin 8 ayında toplam 40 milyar lira ödeme yaptığı, bu tutarın 2022 sonu itibarıyla 75 milyar TL’ye ulaşacağı kaydedilen açıklamada, "Bu doğrultuda yazıda sözü edilen 99 bin 845 lira borcun ödenememesi söz konusu değildir. Zaten hesaplarında haciz olan bir kurumun bu ödemeleri de yapabiliyor olması mümkün değildir. İdaremiz hem güncel taahhütlerinden doğan ödemelerini zamanında yapmakta hem de 1970’li yıllara uzanan ve kendisine devredilen kurum ve kuruluşların da ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirmektedir." ifadesine yer verildi.

TOKİ'nin halen bine yakın şantiyesinde binlerce alt yüklenici ve yüz binlerce işçi çalıştığı ayrıca çeşitli belediyelerle kentsel dönüşüm projeleri yapıldığı ve bu belediyelerle ortak hesaplar açıldığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yine bu çerçevede TOKİ yüzlerce yüklenici ve alt yüklenici ile çalışılmaktadır. Bu ticari ilişki düzeninde zaman zaman yaşanabilecek sorunların hukuki zemine taşınması da gayet doğaldır. Hukuki sorunlardan kaynaklanan ancak idaremiz tarafından da ödenmesi gereken tüm borçlar gerekli şekilde ödenmektedir. Yazıda Garanti Bankası Konya Şubesinde TOKİ’nin mevduat hesabında 619 TL olduğu ve bankanın kredi alacağı sebebiyle bu paranın üzerinde rehin olduğu iddia edilmektedir. İdaremizin Garanti Bankasından kullanmış olduğu bir kredi olmadığı gibi bu bankada bahsi geçen 619 lira mevduatı da bulunmamaktadır." 

İŞKUR’dan 2500 kamu personeli alımı: KPSS şartı yok! 

Fed kararı ons altını uçuruma yuvarladı

 

 


Geri Dön