24 / 04 / 2024

idari yargılama usulü kanunu

idari yargılama usulü kanunu

TBMM'ye sunulan İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

İdari dava açma süresi!

İdari davalar, Danıştay, idare mahkemesi ve vergi mahkemesi başkanlıklarına hitaben yazılmış imzalı dilekçelerle açılır. Peki, idari dava açma süresi ne kadardır? İşte idari dava kanunu...

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreçlerin hızlandırılacağına ve bu konuda genel usulden farklı geçici bir usulün uygulanacağına dikkat çekti. İşte yeni düzenlemeler...

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adalet Bakanlığı 2023 dönemi için belirlenen ihtiyaç durumuna göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ve bunun yanı sıra, 100 idari yargı hakim yardımcısı alacak.

Burak Latif Latifoğlu ne zaman idari yargı hakimi oldu? Şeker GYO’da hangi alanda çalışıyor?

Burak Latif Latifoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Ne zaman idari yargı hakimi olarak çalıştı? BDDK’da ne iş yaptı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Burak Latif Latifoğlu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

İmar davaları için yeni dönem!

TBMM'ye sunulan İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

Yapı denetim kuruluşlarına kesilen idari para cezalarında yargı yolu açıldı!

Anayasa Mahkemesi, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun'daki, "yapı denetimi kuruluşlarına kesilen idari para cezasına karşı yapılan itiraz üzerine verilen mahkeme kararlarının kesin olduğunu" öngören düzenlemenin iptaline karar verdi.

Martı GYO'dan idari düzenlemenin iptali için ihalenin feshi davası!

Martı GYO, yargılaması devam eden idari düzenlemenin iptali davasının sonucu, yapılan ihale ile doğrudan ilgili olduğu ve diğer usuli eksiklikler sebebiyle şirket tarafından ihalenin feshi için dava açıldı. 

Koronavirüs salgınının 'kira sözleşmeleri'ne etkisi!

Kira sözleşmesinin uyarlanması için taraflarca açılabilecek davalarda, yargılama süreci sonunda kira bedeli ifa zorluğunu meydana getiren mücbir sebep doğrultusunda yeniden belirlenebiliyor.

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

idari yargılama usulü kanunu Haberi

idari yargılama usulü kanunu

Günümüzde özellikle kentler hızlı bir değişim ve dönüşüm geçiriyor. Artan nüfusla beraber toplumun ihtiyaçları artıyor ve ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışan yerel yönetimler ve merkezi yönetim zaman içerisinde bir çok konuda olduğu gibi imar alanında da bir dizi değişikliğe gidiliyor. 

İMAR DAVALARINDA YENİ YARGILAMA USULÜ

İmar planlamalarının toplumun ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da doğaya ve çevreye saygılı, yaşam alanlarını kısıtlayıcı değil daha fazla refaha dayalı, altyapı ve ulaşımın da göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor. Bu kapsamda yapılacak imar planları ve bu planlara göre yapılacak olan arsa ve arazi düzenlemelerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde sonuçlanması için hızlı bir yargılama usulünün devreye alınması planlanıyor. 

TEKLİF VERİLDİ

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ilgili...