26 / 04 / 2024

idris güllüce Yeni tip imar yönetmeliği

idris güllüce Yeni tip imar yönetmeliği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

İdris Güllüce kentsel dönüşümü değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Buluşması'nda “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde bugüne kadar gelinen noktayı, yeni başlayacak projeleri ve kentsel dönüşümdeki hedefleri kamuoyuyla paylaşacak.

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.

İdris Güllüce Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı!

Esenler Belediyesi ile AY-BİR'in ortaklaşa düzenlediği konferansta Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlattı. Bakan Güllüce, “Bizim hızlı bir şekilde, ivedilikle insan odaklı güzel şehirler kurmamız lazım” dedi.

Güllüce, yeni Türkiye'nin şehir vizyonunu anlatacak!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) ortaklaşa düzenlediği konferanslar serisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlatacak.

İdris Güllüce'den Onaltı Dokuz açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni düzenleme ile daha önce kamuoyunda tartışılan ve yıkım kararı alınan yapıların kurtarılacağı iddialarını yalanladı..

İdris Güllüce: 26 bin 485 mimar ve mühendise denetçi belgesi verildi!

Bakan Güllüce, "Yeni Türkiye yolunda şehirlerin alt ve üst yapıları kadar, insan boyutuna daha çok ağırlık verecek, şehrin ruha, ruhun da şehre yansıyacağı projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

İdris Güllüce, 2014 yılını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Yeni Türkiye yolunda şehirlerin alt ve üst yapıları kadar, insan boyutuna daha çok ağırlık verecek, şehrin ruha, ruhun da şehre yansıyacağı projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

İdris Güllüce: Çeşme'de TOKİ'yi dar gelirli aileler istiyor!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı davada imar planları için yürütmeyi durdurma kararı verilen TOKl'nin Çeşme'deki 1153 konutluk projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den önemli açıklamalar geldi.

İdris Güllüce: Beton denetimine uymayan ceza alır!

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 758 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Güllüce törende, "Beton denetimine uymayan ceza alır" dedi...

İdris Güllüce: Yeni kurulacak semtlerdeki kat sayısı 5-6'yı geçmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konut fiyatlarındaki artışın arsa bedelinden kaynaklandığını belirterek, maliyetleri yüzde 60-65 oranında arsanın belirlediğini söyledi. Güllüce, yeni kurulacak semtlerde kat sayısının 5-6'yı geçmeyeceğini belirtt

İdris Güllüce 21 Ekim 2014 programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın idris Güllüce 21 Ekim 2014 salı günü programı yayınlandı. İdris Güllüce İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ay Yıldızın Altında Buluşuyor Programı'na katılacak.

İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a vekalet edecek!

İdris Güllüce, yarın Bakü-Tiflis-Kars İpek Yolu Koridorunun Gelişiminde Yeni Fırsatlar Konferansı ve Türkiye Azerbaycan - Gürcistan Demiryolu Projesi Bakanlar Üçlü Toplantısı için Lütfi Elvan'a vekalet edecek...

idris güllüce Yeni tip imar yönetmeliği Haberi

idris güllüce Yeni tip imar yönetmeliği


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi. Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucu mevcut imar planlarının 2016 yılı sonuna kadar devam edeceğinin sözünü aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bakanımız Ankara’da gerekli işlemleri yapıp, kararın resmi gazetede yayınlanacağını bildirdi. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun” dedi.


Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin yarınını da garanti altına alacak yine önemli bir adım attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetimlerinde yeni bir tip yönetmelik çıkarılması konusunda geçtiğimiz yıl bir faaliyet başlatmış ve kentlerdeki mevcut imar yönetmeliklerinin yerine hazırlanacak yeni yönetmeliğin 2014...