29 / 03 / 2024

IKBY Erbil

IKBY Erbil

TİKA, IKBY'de yer alan Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, burada görev yapan 350 öğretmen ve yöneticiye de gıda yardımında bulundu.

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil'in eğitim durumu nedir? Ali Fuat Erbil kariyeri ve eğitim durumu nedir?Ali Fuat Erbil'in kim olduğu ve Ali Fuat Erbil'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Mehmet Ali Erbil: Kira ve faiz ile geçiniyorum!

3 evini sattığını söyleyen Mehmet Ali Erbil, kalan evlerinin kirasıyla ve faiz getiri ile geçindiğini açıkladı.

Erbil Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erbil Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve  Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta   100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Şimşek tarafından kuruldu.

Mehmet Ali Erbil: Kiralarımı toplayamıyorum!

Bir süredir kaçış sendromu hastalığıyla mücadele eden şovmen Mehmet Ali Erbil, kiralar sayesinde geçindiğini ancak kira ücretlerini toplamakta zorluk çektiğini dile getirdi. 

Mehmet Ali Erbil: Gayrimenkullerimi çocuklarıma verdim!

Vasiyeti için açıklama yapan şovmen Mehmet Ali Erbil, gayrimenkullerini çocuklarının üzerine yaptırdığını dile getirdi.

Irak Erbil'de arazi kavgası: 4 ölü, 4 yaralı!

Irak Erbil'de iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. 

Mehmet Ali Erbil: Kiralarla geçiniyorum!

Bir süredir sağlık sorunlarıyla zor zamanlar geçiren şovmen Mehmet Ali Erbil, kira ödemeleriyle geçindiğini dile getirdi.

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

Erbil Yapı İnşaat Gıda Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Erbil Yapı İnşaat Gıda Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Işıktaş tarafından kuruldu.

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapılarını bugün açıktı ve 22 Eylül'de sona erecek. Fuara 25 Türk firması katıldı...

Erbil Uluslararası İnşaat Fuarı'na Türkiye damgası!

Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen "Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstrisi Fuarı"na Türkiye'den 48 firma katılıyor...

Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı 18 Eylül'de başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanarak doğru portföyü doğru yatırımcıyı ile buluşturan R.E.D. Invest, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı düzenleyecek.

Türkiye’den Erbil’e imar atağı!

Kuzey Irak ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar Türk Hava Yolları’nın Erbil'e yeniden seferler başlatmasıyla normale döndü. Petrol, gıda, inşaat ve alt yapı alanlarında Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren Türk firmaları ülkede yeniden söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

IKBY Erbil Haberi

IKBY Erbil

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulundu. 


TİKA Irak Sorumlusu Sibel Güneği AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TİKA, Irak'ta 2014 yılından itibaren Erbil ve Kerkük'te insani yardımlar başta olmak üzere birçok kalkınma projelerine imza attı. Bu çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bu çerçevede Erbil kentinde bulunan 16 Türkmen ve bir Kürt okulunun restorasyonu çalışmaları yapılacak. Bundan sonra okulların tamiratı da yapılacaktır. Çocuklar pırıl pırıl dersliklerde okuyacak" ifadelerini kullandı. 


Bölgedeki ekonomik krizin farkında olduklarını aktaran Güneği, "Okulların restorasyon ve onarımını üstlenirken, burada çalışan öğretmen ve yöneticilerimizi de unutmadık. Başta Türkmen öğretmenler olmak üzere 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulunduk. TİKA'nın onların yanında olduğu...