19 / 04 / 2024

iki tane tarım arazisi olanlar

iki tane tarım arazisi olanlar

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi. Buna göre, birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı 45 bin 600 TL maaşla çalışacak eleman alacak! Tam 12 kadroda alım yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 21 personel alımı yapacağını açıkladı. Alınacak personeller, en az asgari ücretin iki katı ve en fazla 4 katı maaş alacak.

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! 

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! İşte ayrıntılar...

Tarım Bakanı Kirişçi’den çiftçilere çok konuşulacak haber! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinin ardından bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bu kapsamda atılan yeni adımların detaylarını açıkladı. İşte merak

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, zamlanan fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı. İşte Aydın'ın açıklamasından dikkat çeken detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı

Son dönemde kırmızı et fiyatlarından dolayı artan şikayetler ve tarımda artan maliyetler ülkenin gıda tedarik zincirinde ciddi sıkıntılara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve kırmızı etle ilgili iki kritik ismi görevden aldı.

Şekerin çuvalı 800 TL'ye dayandı! İşte Tarım Kredi Kooperatifleri, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Et, un, yumurta süt derken şimdi de şeker fiyatları yükselişe geçti. 50 kilogramlık şeker fiyatları bir senede iki katına çıkarak 800 TL'ye ulaştı. Peki marketlerdeki şeker paketlerinin güncel fiyatları kaç TL? Tarım Kooperatifi, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Siverek'teki tarım arazilerinin imara açılmasına engel!

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Yoğurtçu Mahallesi’nde iki parselden oluşan tarım arazilerinin  imara açılması kararı yargıya taşındı.

Bağdat Caddesi'ndeki Tarım İl Müdürlüğü arazisi özelleştirilecek!

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki İstanbul Tarım İl Müdürlüğü arazisi iki yıl içinde özelleştirme yoluyla satılacak. Arazi için TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı. Kadıköy Belediyesi de dava açmaya hazırlanıyor.

Datça'da iki katlı tarımsal villa var sit alanı yok!

Datça Belediyesi'nden yeni Çevre Düzeni Planı'na destek geldi, ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları var. Detaylı planda nedense sit alanları görünmüyor. Havuzlu, iki katlı 'tarım' villaları kafa karıştırıyor.

iki tane tarım arazisi olanlar Haberi

iki tane tarım arazisi olanlar

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi.


Tarımsal arazilerin küçük parçalara bölünmesini önleyen, toprak koruma ve arazi kullanımı hakkında kanunda değişiklik öngören yasaya göre 10 dönümün üstünde tapusu olan vatandaşlar arazinin 10 dönümlük bölümünü satamayacak ve geri kalanını da bir şahsa satabilecek. 


Tarım arazilerinde satış şartlarından biri de tek bir tarım arazisine sahip olmak. Zira yapılan düzenlemeler gereğince iki tane tarım arazisi olanlar; tapular arasındaki mesafe 5 kilometreden azsa arazi satışı yapamayacak. 


Satış yapamayacak olan şahıslar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak ve arazileri incelemeye alınacak. Yapılan incelemeler sonucunda satış ile ilgili olumlu veya olumsuz...