26 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, zamlanan fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı. İşte Aydın'ın açıklamasından dikkat çeken detaylar..



Gübreye geçtiğimi günlerde Gübretaş, zam yapmasının ardından, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, artan gübre fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Aydın, çiftçiye piyasada oluşan cari fiyatların altında ürün vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Genel Müdür Aydın, çiftçinin ekonomisini en çok ilgilendiren gübre fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Aydın, gübre fiyatlarında sonbahar mevsimine işaret ederek, üreticilere cari fiyatların altında ürün vermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Pandemi sonrasında insanlığın en temel ihtiyacı olan gıdayı üreten tarım sektörünün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Dünyada önemi gittikçe artan gıda üretimi ve arzının güvenliği uluslararası kuruluşlar,  Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü gibi kurumların da en önemli gündem maddesi oldu.

Üretimin temel taşı olan çiftçinin de artan girdi maliyetlerine karşı korunması hükümetlerin stratejik hedefleri arasına girdi. Türkiye'de bu görevi üstlenen öncü kuruluş Tarım Kredi Kooperatifleri. Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla 4 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri'nde genel müdürlük koltuğuna Ziraat Bankası'nın eski genel müdürü Hüseyin Aydın getirildi. Kooperatif müdürü Aydın, gıda güvenliğinin öneminin arttığı bu süreçte hem çiftçiyi destekleyip hem vatandaşı ucuz gıdayla buluşturmak istediklerini açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön