19 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, zamlanan fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı. İşte Aydın'ın açıklamasından dikkat çeken detaylar..



GÜBRE FİYATLARI SONBAHRADA AŞAĞI ÇEKİLECEK

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü hüseyin Aydın'ın açıkladığı bilgilere göre, Türkiye yemde yüzde 65, gübrede 75-80 dışa bağımlı. Bu ürünlerin hammadde fiyatı arttığında satış fiyatı kontrol edilemiyor ancak Tarım Kredi, ürünleri sonbaharda cari fiyatların altında çiftçiye vermeyi planlıyor. Çiftçiye verilen destek kalemleri içinde yer alan gübre, mazot, yem konusunda da hasattan sonra hesap görülecek.

KEFALET SİSTEMİ KALDIRILACAK

Tarım Kredi Kooperatifleri üreticinin kredi ihtiyacını en uygun şekilde sağlayabileceği önemli kuruluşlardan biri olarak dikkat çekiyor. Çiftçilerin bundan böyle krediye erişiminin bankalardan daha esnek olması için birtakım adımlar atılacak. Teminat şartları bankalardan daha esnek olacak. Kefalet sistemi de kaldırılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön