26 / 04 / 2024

İkinci eş mirastan nasıl yararlanabilir

İkinci eş mirastan nasıl yararlanabilir

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.

İkinci el araba almak isteyenlere kötü haber! Peş peşe açıklandı! Fiyatlar yüzde 4 arttı!

İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında fiyatlar bir önceki aya kıyasla yüzde 4 artış kaydetti. İkinci el araba almak isteyenler hemen baksın! Veriler peş peşe açılandı. İşte detaylar.

Peşin para ödemeden pilot olup, işe başlamak isteyenlere müjdeli haber!

Corendon Airlines, 2015 yılında başlattığı “İkinci Pilot Adayları” projesini tekrar başlatıyor Yedinci kez düzenlenecek proje kapsamında Corendon Airlines, bu kez seçilen adayların tip eğitimlerini de kendi bünyesinde verecek.

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır? Reddi miras dilekçe örneği!

Mirasbırakan tarafından mirasçılara kalan borç miktarının kalan mirastan fazla olması halinde reddi miras davası açılabiliyor. Peki, Reddi miras dilekçesi nasıl olmalı? İşte reddi miras dilekçe örneği...

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Mirastan feragat sözleşmesi neleri kapsar?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, altı kardeş olduklarını belirten okuyucu babasının kız çocuklarına birer saire verdiğini ve mirastan feragat ettiklerine ilişkin belge imzalattığını belirtti. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, annelerine ait mallardaki haklarını sordu.

Üvey kardeşler hangi durumlarda mirasçı olabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 kardeşiz. Bir fabrikamız var. İkinci eşten olan çocuk, fabrikada ama hissesi henüz yok. Fakat babamın üvey anneme de şirkette hisse verme ihtimali bulunuyor. Üvey çocuğun şirketteki hakkı iki katına çıkıp, bizimkilerden daha fazla mı olacak?' sorusunu cevapladı.

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

Mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması durumunda hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. İşte mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021...

İkinci eş mirastan nasıl yararlanabilir Haberi

İkinci eş mirastan nasıl yararlanabilir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi? l F.K.

Okuyucumun babası ikinci evliliğini yapmış, okuyucum ilk evlilikten olma çocuk. Vefat eden de ilk eş, anlatılandan anlaşılana bir açıklık getirmek isterim. Öyle anlıyorum ki baba,ilk eşinden yani okuyucumun annesinden boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapmış.

Anne de boşandıktan sonra vefat etmiş. Bu...