24 / 04 / 2024

ikira kontratı fesih bildirimi

ikira kontratı fesih bildirimi

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kira kontratı fesih ihbarnamesi örneği!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, ancak kanunda belirtilen durum ve zamanlarda feshedilebiliyor. Bu süreçte kiracıya verilecek kira kontratı fesih ihbarnamesi verilebiliyor. İşte kira kontratı fesih ihbarnamesi örne

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kira kontratında noter onayı şart mı?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracının haklarını korumak, sorumluluklarını tespit etmek adına imzalanıyor. Peki, kira kontratında noter onayı şart mı? Değil mi?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Kira kontratı şekil şartları!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Bu anlaşmanın koşulları ile tarafların hak ve sorumlulukları yapılan kontratta belirleniyor. İşte kira kontratı şekil şartları...

Dükkan kira kontratı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki, bir dükkan kiraladığınızı düşünelim. Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira kontratı nasıl yapılır? İşte kontrat örneği...

Belirsiz süreli kira kontratı örneği!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, kira kontratı oluyor. Peki, belirsiz süreli kira kontratı nedir? İşte belirsiz süreli kira kontratı örneği...

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?

Ev ya da işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratını kim imzalayabilir?

Mal sahibi taşınmazını kiraya vererek malın, bir bedel karşılığında geçici olarak kullanım haklarını bir başkasına bırakmış oluyor. Peki, kira kontratını kim imzalayabilir? İmzada yetki kimdedir?

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratı artış oranı 2015!

Yıllık kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.Meskenlerde enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, işyeri kira kontratı artış oranı 2015 nedir?

Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki kira kontratı nasıl ve nerede yapılmalı? Kira kontratı noter onayı zorunlu mu? Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

ikira kontratı fesih bildirimi Haberi

ikira kontratı fesih bildirimi

Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor.  Bu sözleşmede ev sahibi evini sözleşmede belirtilen süre boyunca kiralayacağını, kiracı ise yine bu süre boyunca sözleşmede belirtilen bedeli ödeyeceğini belirtmiş oluyor.


Noter huzurunda da yapılabilen kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında karşılıklı imzaların atılarak da yasal olarak kabul ediliyor. Ancak sözleşme imzalanırken dikkat edilmesi gereken ve mutlaka sözleşmede yer alması gereken maddeler bulunuyor.


Kiraya veren ve kiracı aralarında akdettikleri sözleşmede iradeleri ile sözleşmenin süresini belirlemişlerse bu durumda bu kira akdi, belirli süreli kira akdi olarak tanımlanıyor. Kararlaştırılan bu sürenin dolması ile birlikte kira sözleşmesi sona ermiş oluyor. Ancak, kira kontratının süresi dolmadan ev sahibi kontratı nasıl feshedebilir?


Eğer bir apartmanda belirli şartlar varsa ortak...