19 / 03 / 2024

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?



Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.


Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte hak kaybı yaşamamak ve sözleşmesinin ispat gücünü artırmak isteyen kimseler kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.  


Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?


Kira kontratı noter tasdik ücreti 2015


1.Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için(Binde 1,13). Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (57,60 TL)'den az, (29.610,20 TL)'den çok olamaz.


Buna göre, kira sözleşmesi için binde 1,13 oranında noter harcı ödenmesi gerekiyor.



Kira kontratı şekil şartları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön