29 / 03 / 2024

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanma zorunluluğu olmamak ile birlikte; Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?



Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi mal sahibi ile kiracıya bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Kira sözleşmesi sadece taraflar arasında imzalanıyor. Ev sahibi ve kiracının imzasının olması yeterli oluyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor.


Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak hak kaybı yaşamamak ve sözleşmesinin ispat gücünü artırmak isteyen kimseler kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.


Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar? 


Kira sözleşmesi noter harcı ne kadar?


1.Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için(Binde 1,13). Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (57,60 TL)'den az, (29.610,20 TL)'den çok olamaz.


Buna göre, kira sözleşmesi için binde 1,13 oranında noter harcı ödenmesi gerekiyor.


Kira sözleşmesinde kefil olursa damga vergisi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön